cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
808
Views
30
Helpful
7
Replies
Highlighted
Beginner

CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

Hi Everybody,

I wanted to ask if anyone is experiencing this issue with 9300 Switches.

 

We have a C9300 Switch in a Stack having a Group of 4 ports (9,10,11 and 12) that suddenly stopped forwarding traffic and started to count errors (Input errors and Runts) PoE is working but on all ports. If you connect a phone it stays in "configuring IP" and no data is transmitted. if you plug a Laptop or PC ports turn to up/up or non-connected but never transmits any traffic. PC just mark adapter as disconnected.

Lights on the switch are blinking between Green/Amber.

We are running version:  Version 16.6.3 (Everest)

 

This seems to be a Hardware Bug with Number: CSCvi49725.

They recommend to reload the box and if it doesn't fix the error the box must be replaced.

 

It will be great if anyone can share their experience with the same issue.

 

Foto1.jpgBlinkingFoto2.jpgBlinking

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

After installing the engineering fix, the ports are now passing traffic.  We had a stack of 3 switches and only 1 port group was having the problem. Now they all seem to be working correctly.

7 REPLIES 7

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

We just installed 9300 switch stack at one of the branches. There were cameras connected to the 3rd stack and we noticed that the last 4 ports (45 thru 48) were showing connected and power inline was showing auto. But the LEDs kept going amber and green. Cameras came up after the connections were moved to different ports on the stack.

We tried bring the code from 16.8.1a to 16.6.4 but no help. Cisco recommends a patch that is not even available at this time.

Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

Hey ! Have you tried to upgrade to FUJI ?

Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

We have not yet, we opened a TAC case and they are giving us a version of 16.6.4 that should fix this issue. We are planning on applying it this weekend.

Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

That sounds great! let us know how it goes after the upgrade.

Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

After installing the engineering fix, the ports are now passing traffic.  We had a stack of 3 switches and only 1 port group was having the problem. Now they all seem to be working correctly.

Beginner

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

Great News that you had the chance to test the new image!

Fortunately this was a software bug and not a hardware bug. I got worried when CISCO told me to "upgrade" and if ports doesn't come up then open an RMA...

Thanks!!

Re: CSCvi49725 - C9300: Group of 4 ports stop forwarding traffic

It looks like the available 6.6.4a release fixes this. Haven't tried installing it yet, but it lists the bug under the resolved caveats.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
August's Community Spotlight Awards