cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
3013
Views
0
Helpful
6
Replies
Highlighted
Beginner

Expressway/Jabber - use mail address instead of user ID

We're doing a POC for Expressway and Jabber mobile.  An issue I've hit is with logins.  In CUCM, we're syncing with Active Directory.  We use a 3-character user ID for the sAMAccountName in AD.  The mail ID is also populated in CUCM via the LDAP sync.  The problem that I can see us running into is when the user puts in their email address to find the server, and then having to change the username to their 3 character ID when they go to put the password in.

Has anyone come across a similar issue and how did you work around it (without changing the LDAP sync to use their mail ID instead of sAMAccountName)?

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
VIP Mentor

What version of jabber is this? is this 10.5?  Users only need to put in their full login ie userid@domain.com once. Once your domain is cached, subsequent logins doesn't need to use the domain part of the login. if you do jabber resets the cache files and then asks you to login again..

Please rate all useful posts

View solution in original post

6 REPLIES 6
Highlighted
VIP Mentor

What version of jabber is this? is this 10.5?  Users only need to put in their full login ie userid@domain.com once. Once your domain is cached, subsequent logins doesn't need to use the domain part of the login. if you do jabber resets the cache files and then asks you to login again..

Please rate all useful posts

View solution in original post

Highlighted

Sorry for the delayed response Ayodeji.  You are spot on...after tinkering with the client some more, you are 100% right.  After the initial discovery, it's just the user ID (sAMAccountName in our case).

Thanks as always!

SJ

Highlighted
Contributor

My experience with IMP 10.5 and Jabber for Windows 9.7 was this won't work.  IM&P makes the presence id username@domain.com@domain.com

 

Let us know how it turns out.

Highlighted

Hello,

I have this when i use the mail as UserID on the CUCM,

And i can't use UDS directory because all my users are with "name@domain.com@domain.com" as IM address because UserID is "name@domain.com" 

Have you any solution for this ?

Best regards

Matthieu

Highlighted

I don't understand your question. 

What is your presence domain set to. Your users should login with name@domain.com where domain.com is your presence domain 

Please rate all useful posts
Highlighted

I found the solution,

For your understanding, 

> I use the mail as USERID in the CUCM 

> In Cisco Jabber, on the detail of a user, i see "Discussion (IM) = mail@domain.com" so i see "Discussion (IM) = user@domain.com@domain.com" and that's why when i tried to chat with a user, it's didn't work because my user wasn't "user@domain.com@domain.com"

My problem was in my jabber-config.xml,

With this config, i had user@domain.com@domain.com

<Directory>
<DirectoryServerType>UDS</DirectoryServerType>
<UdsServer>X.X.X.X</UdsServer>
<BaseFilter>(&amp;(objectCategory=person))</BaseFilter>
<PredictiveSearchFilter>anr=</PredictiveSearchFilter>
<DisableSecondaryNumberLookups>0</DisableSecondaryNumberLookups>
<SearchTimeout>5</SearchTimeout>
<UseWildcards>0</UseWildcards>
<MinimumCharacterQuery>3</MinimumCharacterQuery>
<BDIUserANR>true</BDIUserANR>
</Directory>

I changed with this config and it's ok

<Directory>
<UseSIPURIToResolveContacts>true</UseSIPURIToResolveContacts>
<SipUri>mail</SipUri>
<BDIUseSIPURIToResolveContacts>true</BDIUseSIPURIToResolveContacts>
<BDISipUri>mail</BDISipUri>
</Directory>

Content for Community-Ad