cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

1791
Views
5
Helpful
20
Replies
mflavio
Beginner

J4W cannot search Outlook 2013 personal contacts

Hi all,

We have been facing a weird issue since last november.

Users who use Office 2013 Home and Business cannot search their personal contacts through J4W (All versions tested).

When I install Professional Plus version to test, the search works ok.

I opened a case with tac on november and by now we have no idea of what could be going on.

Anyone has any idea?

Any help will be welcome.

Thanks,


Flavio

20 REPLIES 20
Mark Hamilton
Beginner

I see that this problem still has no response. One of my users is experiencing the same problem.

We have installed Jabber 9.7.2 on a Windows 8 machine with Outlook 2013 installed. When searching in Jabber it does not return any results for personal Outlook contacts.

C2C (click-2-call) functionality still works in Outlook 2013 so the plug-in must be working in some way.

Hello Mark,

 

can you confirm that you use a 64 Bit Windows 8 and a Outlook 2013 with a 32 Bit version?

 

regards

 

Hi Alexander,

 

Yes one of the users is using Windows 8 64-bit and Outlook 2013 32-bit.

I am running windows 8.1 64-bit and outlook 2013 64-bit with no issues.

Best Regards

Hi Sirkalliemarie,

What version of Jabber are you using? I am having the problems and I have 8.1 64bit and outlook 2013 64bit. 

 

Outlook is updated to 15.0.4615.1002

Windows is 6.3.9600 Build 9600

 

Hi Jarvis,

 

can you please check that you have set MAPIX key in your registry ? 

 

regards

 

Hi,

Alexander, I checked the registry key and that is fine as per your screenshot.

I might have to run up a new pc as per your spec's Sirk and see if that makes a difference.

I am starting to wonder if it's some type of regional setting on the PC or maaybe a slight difference in our xml config.

This is my jabber-config.xml being downloaded from the Call Manager:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<config version="1.0">


-<Presence>

<LoginResource>multiResource</LoginResource>

</Presence>


-<Directory>

<DirectoryServerType>EDI</DirectoryServerType>

<ConnectionType>1</ConnectionType>

<UseWindowsCredentials>1</UseWindowsCredentials>

<UseSSL>0</UseSSL>

<UseSecureConnection>0</UseSecureConnection>

<BDILDAPServerType>AD</BDILDAPServerType>

<BDIUseJabberCredentials>false</BDIUseJabberCredentials>

<CommonName>cn</CommonName>

<DisplayName>displayName</DisplayName>

<FirstName>givenName</FirstName>

<LastName>sn</LastName>

<EmailAddress>mail</EmailAddress>

<SipUri>msRTCSIP-PrimaryUserAddress</SipUri>

<PhotoSource>thumbnailPhoto</PhotoSource>

<BusinessPhone>telephoneNumber</BusinessPhone>

<MobilePhone>mobile</MobilePhone>

<HomePhone>homePhone</HomePhone>

<OtherPhone>otherTelephone</OtherPhone>

<Title>title</Title>

<CompanyName>company</CompanyName>

<UserAccountName>sAMAccountName</UserAccountName>

<DomainName>userPrincipalName</DomainName>

<Location>co</Location>

<Nickname>Nickname</Nickname>

<PostalCode>postalCode</PostalCode>

<City>l</City>

<State>st</State>

<StreetAddress>streetAddress</StreetAddress>

<BaseFilter>(&(objectCategory=person))</BaseFilter>

<PredictiveSearchFilter>anr=</PredictiveSearchFilter>

<DisableSecondaryNumberLookups>0</DisableSecondaryNumberLookups>

<SearchTimeout>5</SearchTimeout>

<UseWildcards>0</UseWildcards>

<MinimumCharacterQuery>3</MinimumCharacterQuery>

<SearchBase1>OU=Jarvis Contacts,DC=jarvisnet,DC=com,DC=au</SearchBase1>

<SearchBase2>OU=User policy OU Laptops,DC=jarvisnet,DC=com,DC=au</SearchBase2>

<SearchBase3>OU=User Policy OU PC,DC=jarvisnet,DC=com,DC=au</SearchBase3>

<PhotoUriSubstitutionEnabled>false</PhotoUriSubstitutionEnabled>

<UseSIPURIToResolveContacts>false</UseSIPURIToResolveContacts>

</Directory>


-<Policies>

<RemoteAccess>ON</RemoteAccess>

<Screen_Capture_Enabled>true</Screen_Capture_Enabled>

<File_Transfer_Enabled>true</File_Transfer_Enabled>

<Disallowed_File_Transfer_Types>.exe;.msi;.bat;.cmd;.vbs;.js;.com</Disallowed_File_Transfer_Types>

<EnableVideo>true</EnableVideo>

<InitialPhoneSelection>softphone</InitialPhoneSelection>

<UserDefinedRemoteDestinations>false</UserDefinedRemoteDestinations>

<enableLocalAddressBookSearch>true</enableLocalAddressBookSearch>

<EnableAccessoriesManager>false</EnableAccessoriesManager>

<ForceFontSmoothing>true</ForceFontSmoothing>

<EnableBFCPVideoDesktopShare>true</EnableBFCPVideoDesktopShare>

<Meetings_Enabled>true</Meetings_Enabled>

<Telephony_Enabled>true</Telephony_Enabled>

<Voicemail_Enabled>true</Voicemail_Enabled>

<EnableTelProtocolHandler>true</EnableTelProtocolHandler>

<EnableSaveChatToFile>true</EnableSaveChatToFile>

<EnableSIPURIDialling>true</EnableSIPURIDialling>

<ForceC2XDirectoryResolution>true</ForceC2XDirectoryResolution>

</Policies>


-<Options>

<Set_Status_Away_On_Inactive>true</Set_Status_Away_On_Inactive>

<Set_Status_Inactive_Timeout>5</Set_Status_Inactive_Timeout>

<Set_Status_Away_On_Lock_OS>true</Set_Status_Away_On_Lock_OS>

<StartCallWithVideo>true</StartCallWithVideo>

<Start_Client_On_Start_OS>true</Start_Client_On_Start_OS>

<AllowUserCustomTabs>false</AllowUserCustomTabs>

<ShowContactPictures>true</ShowContactPictures>

<ShowOfflineContacts>true</ShowOfflineContacts>

<DockedWindowVisible>true</DockedWindowVisible>

<DockedWindowPosition>TopCenter</DockedWindowPosition>

</Options>

</config>

 

Hello Javis,

 

i think its not the config file.. i use at the moment a users file on the client and all config are set correctly on another pc's works fine.

I hope the Tac can locate the error, but i think its not so easy.

** Update ** I have get the Information from TAC that CSCup00769 Enhancement to support Outlook 2013 Home & Business edition for Jabber

regards

Hi Alexander,

That link will not load for me. Is the support for Home & Business edition coming in the next release of Jabber?

It certainly isn't working for 10.5 Beta.

Did you get a response from your TAC? Also that link you have posted needs fixing.

https://tools.cisco.com/bugsearch/bug/CSCup00769

Just installed Jabber 10.5 for windows and still isn't working, are you running domain PC's?

 

Mark Hamilton suggested

<enableLocalAddressBookSearch>true</enableLocalAddressBookSearch>

But i already have this in my config and the clients are getting it.

Same Win 8.1 and Outlook versions on 64bit and build and my jabber is ver 9.7.2 Build 18938

Best Regards

I just installed Jabber 10.5 Build 37889.

Still having the same issues. I am back from holidays so I am going to do some more testing.

@Jarvis IT

 

I updated my jabber-config.xml file on the TFTP server to include the following:

<enableLocalAddressBookSearch>true</enableLocalAddressBookSearch>

 

The affected users have reported that the issue has been resolved.

Create
Recognize Your Peers
Content for Community-Ad