cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Walkthrough Wednesdays

Studio 9.0.1 Bug?

703
Views
4
Helpful
1
Comments
This document was generated from CDN thread

Created by: Janine Graves on 24-01-2013 01:30:33 PM
I uninstalled Studio 8.5 and installed Studio 9.0.1 on Windows 7. When I try to run the Debugger, I get the following error.
Is there a work-around?
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester.sax).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more info.
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Error listenerStart
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Context  startup failed due to previous errors
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-49396
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 484 ms
Jan 24, 2013 1:25:43 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol pause
INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-49396
Jan 24, 2013 1:25:44 PM org.apache.catalina.core.StandardService stop
INFO: Stopping service Catalina
Jan 24, 2013 1:25:44 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol destroy
INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-49396

Subject: RE: New Message from Janine Graves in Customer Voice Portal (CVP) - General
Replied by: Hemal Mehta on 24-01-2013 03:20:36 PM
Janine,
   Not sure if it is related but when I uninstalled older version on Windows 7 and installed new version, it gave me issues and the old registry settings were not removed.  In fact even Cisco TAC could not somehow undo the registry settings and asked me to install on new mahine.  This may be a different issue though.  Can you do a fresh install on Windows 7 and try ? Also try on  older XP machine and see.  Also try and disable any antivirus if you have any running.
Hemal

From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
Sent: Thursday, January 24, 2013 1:31 PM
To: cdicuser@developer.cisco.com
Subject: New Message from Janine Graves in Customer Voice Portal (CVP) - General Discussion - All Versions: Studio 9.0.1 Bug?

Janine Graves has created a new message in the forum "General Discussion - All Versions": -------------------------------------------------------------- I uninstalled Studio 8.5 and installed Studio 9.0.1 on Windows 7. When I try to run the Debugger, I get the following error.
Is there a work-around?
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester.sax).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more info.
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Error listenerStart
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Context startup failed due to previous errors
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-49396
Jan 24, 2013 1:25:13 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 484 ms
Jan 24, 2013 1:25:43 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol pause
INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-49396
Jan 24, 2013 1:25:44 PM org.apache.catalina.core.StandardService stop
INFO: Stopping service Catalina
Jan 24, 2013 1:25:44 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol destroy
INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-49396
--
To respond to this post, please click the following link: http://developer.cisco.com/web/cvp/forums/-/message_boards/view_message/11108534 or simply reply to this email.

Subject: RE: Studio 9.0.1 Bug?
Replied by: Mark Pareja on 25-01-2013 10:28:50 AM
Could it be related to the jvm u have installed?
Have you tried uninstall of Studio, Uninstall Java, Clean install java , and clean install Studio. 

Subject: RE: Studio 9.0.1 Bug?
Replied by: Mark Pareja on 25-01-2013 10:45:02 AM
Found this related information @ http://mythinkpond.wordpress.com/2011/07/01/tomcat-6-infamous-severe-error-listenerstart-message-how-to-debug-this-error/ I’m sure if you have been developing with Java and Tomcat for sometime, you are likely to run into the infamous debug error. SEVERE: Error listenerStart You will most likely start Googling it trying to find out what the heck is going on. And in trying to see the extended logging on what that “listenerStart” error means. After some lucky searches, you will see links asking you to drop a “log4j.properties” file under ‘/WEB-INF/classes’ directory inside your WAR to help debug which one of the listeners is throwing this crazy error. Well, this advise will most likely work for you if you are developing under an earlier version of Tomcat. If you are using versions 6.0 or above then continue to read on… In Tomcat 6 or above, the default logger is the”java.util.logging” logger and not Log4J. So if you are trying to add a “log4j.properties” file – this will NOT work. The Java utils logger looks for a file called “logging.properties” as stated http://tomcat.apache.org/tomcat-6.0-doc/logging.html .....

Read More

Subject: Re: New Message from Mark Pareja in Customer Voice Portal (CVP) - General D
Replied by: Janine Graves on 25-01-2013 12:00:36 PM
Thanks, I will test this out. I did have an older version of Studio that
I uninstalled before installing Studio 9, but I checked the registry and
didn't see any Cisco entries under HKLM/Software - so I figured it was a
clean uninstall.

Will remove Studio and all Java and try again...

Subject: Re: New Message from Steve Earl in Customer Voice Portal (CVP) - General Di
Replied by: Janine Graves on 07-02-2013 03:35:23 PM
Only on Windows XP - not on Windows 7. I just gave up.

Subject: RE: Studio 9.0.1 Bug?
Replied by: Steve Earl on 07-02-2013 03:31:13 PM
Hi Janine,
 
Were you ever able to get CS 9.0.1 to debug successfully?
 
I've been unable to get the debugger to work in any way on a clean install (never had CS installed on this machine).
 
Steve E.
 

Subject: RE: Re: New Message from Steve Earl in Customer Voice Portal (CVP) - Genera
Replied by: Asher Schweigart on 12-02-2013 09:08:07 AM
I have not had this issue, although the log does warn about log4j:


Feb 12, 2013 10:00:07 AM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-61682
Feb 12, 2013 10:00:07 AM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 203 ms
Feb 12, 2013 10:00:07 AM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
Feb 12, 2013 10:00:07 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/5.5.31
Feb 12, 2013 10:00:07 AM org.apache.catalina.core.StandardHost start
INFO: XML validation disabled
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester.sax).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more info.
Starting Cisco Unified CVP VXML Server...
log4j:WARN Failed to set property [percentageOfLogDirToUse] to value "0.90". 
log4j:WARN Failed to set property [percentageOfLogDirToUse] to value "0.90". 
 
Loading Gateway Adapters ...
  Cisco Unified Call Studio Voice Application Debugger
 
Loading application 'FA_start'... Done
 
 
Feb 12, 2013 10:00:10 AM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-61682
Feb 12, 2013 10:00:10 AM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 3096 ms
 
I tried to duplicate your error Janine, by removing the jars I had added, but I could not. I'd be interested to see if I can replicate it. If you have somewhere you can upload a file (Dropbox or Google Drive or something similar, or even megafileupload), zip & upload your com.aud...debug.runtime folder, I'll use it and see if I can replicate the error.


I tested on a new install of CS 9.0 on WIndows 7. I also have another machine on Windows 7 that was upgraded from 8.5. When the upgrade was done, I did have a few issues with the debugger, but I cannot remember what they were, or how I fixed them.
 

Subject: RE: Re: New Message from Steve Earl in Customer Voice Portal (CVP) - Genera
Replied by: Asher Schweigart on 12-02-2013 12:48:16 PM
I was able to get the warnings to go away on my new install of 9.0 I don't know if that will fix the error you are having, but it might.

First, I took the file "log4j.properties" from my CVP server's Tomcat install. It is in Cisco\CVP\VXMLServer\Tomcat\common\classes. Copy it to the same location in the debugger tomcat (<debug runtime>/CATALINA_HOME/common/classes) I have pasted the text of that file at the end of this post in case you don't have your CVP server up.
Then, copy log4j.xml from <debug runtime>/CATALINA_HOME/conf to <debug_runtime>/conf
After this, I still had the warning
        log4j:WARN Failed to set property [percentageOfLogDirToUse] to value "0.90". 
To get rid of that I modifed the log4j.xml file; in two locations there is a line:
      <param name="PercentageOfLogDirToUse" value="0.90"/>
change that to:
      <param name="PercentageOfLogDirToUse" value="90"/>
That fixed all my warnings, so maybe it will fix the error you are having as well.
 
---------------------------------log4j.properties---------------------------------------------------
log4j.rootLogger=info, R
log4j.appender.R=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.R.File=./log/log.gen
log4j.appender.R.MaxFileSize=10MB
log4j.appender.R.MaxBackupIndex=10
log4j.appender.R.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.R.layout.ConversionPattern=[%5p] %d %m%n
log4j.logger.org.apache.catalina=info, R

Subject: Re: New Message from Asher Schweigart in Customer Voice Portal (CVP) - Gene
Replied by: Janine Graves on 12-02-2013 01:02:09 PM
Thanks Asher, I'll try this.

Subject: RE: Studio 9.0.1 Bug?
Replied by: Edward Umansky on 05-06-2013 04:55:43 PM
Janine, I had a similar issue and was able to resolve it with the help of Asher's recommendations. The error you are seeing is a generic one, it means Tomcat had some error loading, but without the proper log4j definitions the full stack trace is "eaten" so you are left to guess as to what went wrong. If you follow Asher's steps, in particular about creating the log4j.properties file into <debug runtime>/CATALINA_HOME/common/classes, then it will turn on the logging you need to see what your error is exactly. The one above will write to a log file. I extended mine so that it will write to console output, so you should see the stack trace right in your debugger console output instead of digging through logs. Here's what I used:

# Tomcat context startup logging properties
log4j.rootLogger=info, R, stdout

# Direct log messages to log file
log4j.appender.R=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.R.File=./logs/listener.log
log4j.appender.R.MaxFileSize=10MB
log4j.appender.R.MaxBackupIndex=10
log4j.appender.R.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.R.layout.ConversionPattern=[%5p] %d %m%n
log4j.logger.org.apache.catalina=info, R

# Direct log messages to stdout 
log4j.appender.stdout=org.apache.log4j.ConsoleAppender
log4j.appender.stdout.Target=System.out
log4j.appender.stdout.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.stdout.layout.ConversionPattern=%d{yyyy-MM-dd HH:mm:ss} %-5p %c{1}:%L - %m%n


In my case, it turned out there was a port conflict with a TCP port that the debugger used and a TCP port that the SolarWinds TFTP server uses internally - port 8099. If you happen to be running SolarWinds, try stopping all it's services and see if that helps. To fix it, you can change the SolarWinds port in question like so:


http://knowledgebase.solarwinds.com/kb/questions/2016/Changing+the+internal+communication+port+used+by+TFTP+Server

Subject: Re: New Message from Edward Umansky in Customer Voice Portal (CVP) - Genera
Replied by: Janine Graves on 05-06-2013 05:13:15 PM
THANKS! I will try that tomorrow. On 6/5/2013 5:55 PM, Cisco Developer Community Forums wrote: To respond to this post, please click the following link: http://developer.cisco.com/web/cvp/forums/-/message_boards/view_message/15911321 or simply reply to this email. -- Janine Graves
Comments
gilles.caloz
Beginner

Thanks - just get the same issues with Solarwinds - Now debug is working with Call Studio 10.5 too.

Content for Community-Ad