cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
791
Views
15
Helpful
6
Replies
KomalJagtap26756
Beginner

How to get SystemInfo with get method in finesse.

Hi there,

 

         I am facing some issues while implementing GET method for SystemInfo.I want to check the server is in service or not,For that purpose I am implementing GET method.

       PUT & POST method are working properly because in Cisco_Finesse_Web_Services_Developer_Guide_Release_12.5 what parameters should have to pass in request(while sending request to finesse) and XML format  is also given. But for GET method its not given, so its litttle bit confusing.If anyone having solution for this please help me.

 

Thanks in advance,

Komal J

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
gorourke
Rising star

For SystemInfo - you do not need to send anything - i.e. just use HTTP GET to the systemInfo URL.

You don't even need authentication (unlike some other serviceability APIs)

 

For full details here

https://developer.cisco.com/docs/finesse/#systeminfoget


For an example see below:
Query: http://finesse.domain.com/finesse/api/SystemInfo
Response:

<SystemInfo>
<deploymentType>UCCE<deploymentType>
<peripheralId>5001</peripheralId>
<license></license>
<currentTimeStamp>2014-01-27T13:07:08.687Z</currentTimeStamp>
<status>IN_SERVICE</status>
<timezoneOffset>300</timezoneOffset>
<xmppDomain>xmppserver.xyz.com</xmppDomain>
<xmppPubSubDomain>pubsub.xmppserver.xyz.com</xmppPubSubDomain>
<primaryNode>
<host>10.1.1.1</host>
</primaryNode>
<secondaryNode>
<host>10.1.1.2</host>
</secondaryNode>
</SystemInfo>


Gerry

View solution in original post

6 REPLIES 6
gorourke
Rising star

For SystemInfo - you do not need to send anything - i.e. just use HTTP GET to the systemInfo URL.

You don't even need authentication (unlike some other serviceability APIs)

 

For full details here

https://developer.cisco.com/docs/finesse/#systeminfoget


For an example see below:
Query: http://finesse.domain.com/finesse/api/SystemInfo
Response:

<SystemInfo>
<deploymentType>UCCE<deploymentType>
<peripheralId>5001</peripheralId>
<license></license>
<currentTimeStamp>2014-01-27T13:07:08.687Z</currentTimeStamp>
<status>IN_SERVICE</status>
<timezoneOffset>300</timezoneOffset>
<xmppDomain>xmppserver.xyz.com</xmppDomain>
<xmppPubSubDomain>pubsub.xmppserver.xyz.com</xmppPubSubDomain>
<primaryNode>
<host>10.1.1.1</host>
</primaryNode>
<secondaryNode>
<host>10.1.1.2</host>
</secondaryNode>
</SystemInfo>


Gerry

View solution in original post

Hi,


Gerry is correct. You do not need to pass in any parameters for the SystemInfo API. In the documentation, if you do not see anything in the HTTP Request section of the document, that means that there are no parameters needed for that request.

 

Thanx,

Denise

Hi,

    Thanks Denise. Its working now. As I am getting proper response of systemInfo but it works only when I am writing response in console.log.

     I have written another function for writing XML response. It's working for all other responses but not only work for systemInfo .

 

Thanks

Hi,

 

What do you mean when you say "it works only when I am writing response in console.log"?

 

Thanx,

Denise

Hi Denise,

        When I am sending request to finessse for systemInfo ,the response came from that request .That response I am writing in console.log

Thanks

Hi,

 

Ok, but you said "I have written another function for writing XML response. It's working for all other responses but not only work for systemInfo". I am trying to determine what is not working for the SystemInfo when you say you can get the request and response.

 

Thanx,

Denise

Create
Recognize Your Peers
Content for Community-Ad