cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel

UCCX Unified CM Telephony Subsystem out of service

Jamil Hussain
Beginner
Beginner

Dear Cisco Support Team

I am facing very weired issue.I have a Auto Attendant configure on UCCX.I created a script for that everything was working fine but few days back i got a problem with Auto Attendant When i check and found that Unified CM Telephony Subsystem out of service  after that i restart the service from UCCX and its start working fine.But again after some time the problem happend again.

I have cisco unified communication manager version 7.1.5 and also UCCX 7.

After restarting its starts working but again after few hours problem is coming back.

how i can completely solve this issue.Almost every day it happend and i have to restart the service.

Kindly need expert advice on it.Waiting for a reply

Thanks

23 REPLIES 23

Hi Jamil,

Good to know that CM Telephony subsystem is changed from Out_Of_Service to Partial_Service.

From the snapshots the application users looks to be fine.

Can you please check if the CTI ports are created in both the CUCM's and there states, and also check the CTI Route ponits in both UCCX and CUCM Pub\sub.

I would suggest you to please restart the UCCX and CUCM boxes once (in maintainance hours), if you still see partial service than please attach the snapshots (from CUCM CTI ports\ Route Points)  and also UCCX MIVR logs one more time, we will see what is causing it to go to Partial service.

Do you have any Route points in Disabled state, if so enable it because this also causes CM Telephony to go to Partial service.

Hope it helps.

Anand

Please rate all the helpful posts by clicking on the stars below each of the right answers !!

Dear Anand

As per your suggestion I restarted both the machine UCCX and publisher and subscriber.Again Unified CM Telephony Subsystem is out of service,

I have attached the recent logs taken just now mivr logs.

Regards,

Jamil Hussain

Dear Anand

Also i checked the CTI Ports and CTI Route points its showing me registered.

Attached is the snapshot of cti ports and cti route point.

Hi Jamil,

1918: Apr 13 18:09:19.202 AST %MIVR-SS_TEL-2-SS_PARTIAL_SERVICE:JTAPI subsystem in partial service: Failure reason=A number of route points are OOS - RP[num=3320], RP[num=3330], RP[num=3340]; A number of CTI ports are OOS - TPG[id=0,state=PARTIAL_SERVICE]:Ports[3311, 3310, 3312, 3313]

I am unable to understand why you are existing Route points and CTI ports are going to OOS (Out OF Service).

As a test purpose will you be able to create another CCG (call control group) with 2-3 CTI ports and a CTI Route Point to your AA application and use this RP to trigger for it.

If it of urgent priority request you to open a TAC case paralley so that you will get some immediate resolution\workarounds if any for this sort of issue.

Hope it helps.

Anand

Please rate helpful posts !!