cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Community Helping Community

635
Views
15
Helpful
9
Replies
Beginner

UCCX Workfoce Management: Advanced Quality Manager

Dears,

 

I have multiple issues deploying Advanced QM,

First: The JTAPI test won't work at all, i tired everything, from rechecking the user permissions and reinstalling the JTAPI client, I followed the guide
point by point but still every time i test, i get this error:

 

CTI Server at <cucm_ip_address> is not ready

Coudln't get the I/O for the connection

 

Second: Last step of the post install is checking the status of CUCM & MediaSense Servers, here is what i get at the end:

 

<cucm_ip_address:52102> Connection refused

<cms_ip_address:59104> Connection timed out

 

I checked the firewall and everything, but these ports won't open on CUCM or CMS.

 

 

Please help me as i am stuck on this.

 

Thanks,

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Beginner

I believe Aaron is correct

I believe Aaron is correct and the page you're looking at is referring to the QM CTI service, not CUCM.

TCP port 59102 is for network recording & 59104 is for MediaSense.

Can you post a screenshot from PostInstall?

View solution in original post

9 REPLIES 9

Is the CUCM server specified

Is the CUCM server specified running the CTIManager service?

Is the box where you are entering the CUCM server the correct one? I recall that sometimes the 'CTI' service is a reference to a service on CUCM (CCXCTI) or perhaps AQM.. it's been a while though..

 

Aaron

Aaron Please remember to rate helpful posts to identify useful responses, and mark 'Answered' if appropriate!
Beginner

Yeah, everything is running,

Yeah, everything is running, either it is in CUCM ot CCX

 

but the same error happens again and again.

Highlighted
Beginner

I believe Aaron is correct

I believe Aaron is correct and the page you're looking at is referring to the QM CTI service, not CUCM.

TCP port 59102 is for network recording & 59104 is for MediaSense.

Can you post a screenshot from PostInstall?

View solution in original post

Beginner

       

 

 

 

 

 

 

 

Beginner

Assuming 172.16.10.250 is

Assuming 172.16.10.250 is CUCM, that looks correct.  I've not had the JTAPI download/install fail before, so it definitely looks like some sort of connectivity issue to CUCM or a bug in the software.

Try disabling the Windows Firewall for troubleshooting purposes.

Do you have the AXL API access assigned to the "qmadmin" user?

What SR do you have installed on QM?

Beginner

The user qmadmin has the AXL

The user qmadmin has the AXL API,

 

and i am using the SR6 of QM

 

this is the latest configuration i did in the QM

 

 

is this true?

 

I checked the status now after this configuration, it changed to this:

 

 

 

Beginner

Laith,Were you able to

Laith,

Were you able to resolve this?  I am seeing the exact same thing..

Beginner

Dear,Yes I solved it, you

Dear,

Yes I solved it, you should put the ip address of the qm in the cti server box,

also you should configure the recording workflow & archiving workflow.

...as myself and Mark

...as myself and Mark suggested above? 

Please remember to rate useful responses and mark questions 'Answered' when appropriate to highlight useful content.

Aaron

Aaron Please remember to rate helpful posts to identify useful responses, and mark 'Answered' if appropriate!
CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here