cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Announcements
Choose one of the topics below to view our ISE Resources to help you on your journey with ISE

This community is for technical, feature, configuration and deployment questions.
For production deployment issues, please contact the TAC! We will not comment or assist with your TAC case in these forums.
Please see How to Ask the Community for Help for other best practices.

638
Views
4
Helpful
3
Replies
Highlighted
Enthusiast

ISE 1.4 - Backup Failed: ADE-OS configuration not found

Hello,  I wanted to reach out to the wider community and see if anyone else has seen the issue as TAC seem uncertain.

Waiting for developers to review the case.

In the meantime,

Customer is running 2x ISE-3395-K9 physical appliances in 2-node deployment running ISE 1.4 Patch 10.

Backups fail periodically, they will hang and a cancel will not fix the issue as the status remains in cancelling a reload is required to fix the issue.


The backups have failed recently but now the backups are failing due to the following issue:

Backup Failed: ADE-OS configuration not found.

I can see the ADE-OS configuration when I do a show run, however show startup displays the message:

"startup-configuration is empty".

Have switch PAN and SAN and now the new PAN is reporting same status.

Logs below:

Error Log:

2017-04-06 00:00:00,001 INFO [DefaultQuartzScheduler_Worker-5][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.external.BRJob -::::- doOperation : BackupRestoreStub from

UI : BackupRestoreStub [backupName=rochc8ise1, repoName=HYPAPPTS008, operType=Backup, backupDataType=CFG_BACKUP, operAction=Initiate, includeADEOS=true]

2017-04-06 00:00:04,749 INFO [DefaultQuartzScheduler_Worker-5][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.utils.BRStatusHelper -::::- Failed to load BR status flags

2017-04-06 00:00:04,750 INFO [DefaultQuartzScheduler_Worker-5][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.utils.BRStatusHelper -::::- Failed to load BR status flags

2017-04-06 00:00:08,872 INFO [DefaultQuartzScheduler_Worker-5][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.external.BRJob -::::- doOperation : useLocalMethod: false

2017-04-06 00:00:12,142 ERROR  [DefaultQuartzScheduler_Worker-5][] cpm.infrastructure.systemconfig.backuprestore.CpmBackup -::::- Exception at carsRestore :

  1. com.cisco.cars.appsvc.backup.BackupRestoreException: CARS_BR_NO_SCONFIG : -413 : Startup configuration is empty, but required for backup

        at com.cisco.cars.appsvc.impl.BackupRestoreServiceImpl.backupISEWithParams(BackupRestoreServiceImpl.java:117)

2017-04-06 09:34:04,488 INFO   [admin-http-pool467][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.utils.BRStatusHelper -::::- Failed to load BR status flags

2017-04-06 09:34:04,488 INFO   [admin-http-pool467][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.utils.BRStatusHelper -::::- Failed to load BR status flags

2017-04-06 09:34:34,398 INFO   [admin-http-pool464][] infrastructure.systemconfig.backuprestore.utils.BRStatusHelper -::::- Failed to load BR status flags

The backup was last successful on Saturday 01/04/2017:

2017-04-01T03:36:14.372959+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: Finished backup at 01-APR-17

This issue started randomly on Sunday 02/04/2017 and still continues to fail daily as below:

2017-04-05T00:00:11.680823+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[info] backup-restore:backup: br_history.c[515] [system]: ISE backup/restore initiated by web UI

as ise.br.status is 'in-progress' in /tmp/ise-cfg-br-flags

2017-04-05T00:00:11.777102+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 2010, type=BACKUP, name=BACKUP STARTED, username=system, cause=A backup has been inititated,

adminipaddress=127.0.0.1, interface=GUI, detail=Initiating backup rochc8ise1 to repository HYPAPPTS008

2017-04-05T00:00:11.777297+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[error] backup-restore:backup: br_backup.c[602] [system]: backup requested, but startup configur

ation not found

2017-04-05T00:00:11.867502+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 2012, type=BACKUP, name=BACKUP FAILED, username=system, cause=A backup has failed, adminipadd

ress=127.0.0.1, interface=GUI, detail=Backup requested, but startup configuration not found

2017-04-05T00:00:11.956222+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 3013, type=BACKUP, name=BACKUP FAILED, username=system, cause=Error during backup, adminipadd

ress=127.0.0.1, interface=CLI, detail=Backup requested, but startup configuration not found

2017-04-05T00:00:11.956455+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[info] backup-restore:backup: br_history.c[453] [system]: updating /tmp/ise-cfg-br-flags with st

atus: complete and message: Backup Failed: ADE-OS configuration not found

2017-04-05T03:15:28.398038+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: crosschecked backup piece: found to be 'AVAILABLE'

2017-04-05T03:15:28.398042+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: backup piece handle=/opt/oracle/base/flash_recovery_area/CPM10/backupset/2017_04_04/o1_mf_annnn_TAG20170404T033617_d

g61o20n_.bkp RECID=394 STAMP=940390577

2017-04-05T03:15:28.398066+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: specification does not match any backup in the repository

2017-04-05T03:15:28.398080+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: specification does not match any backup in the repository

2017-04-05T03:15:28.398190+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: Starting backup at 05-APR-17

2017-04-05T03:15:28.398203+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: channel ORA_DISK_1: starting archived log backup set

2017-04-05T03:15:28.398208+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: channel ORA_DISK_1: specifying archived log(s) in backup set

2017-04-05T03:15:28.398225+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: piece handle=/opt/oracle/base/flash_recovery_area/CPM10/backupset/2017_04_05/o1_mf_annnn_TAG20170405T031517_dg8nsox3

_.bkp tag=TAG20170405T031517 comment=NONE

2017-04-05T03:15:28.398234+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: channel ORA_DISK_1: backup set complete, elapsed time: 00:00:07

2017-04-05T03:15:28.398251+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: Finished backup at 05-APR-17

2017-04-05T03:15:28.401847+01:00 ROCH-C8-ISE1 root: info:[application:operation:isedailycron.sh] No OS cleanup of archivelog and backupset dirs is required

2017-04-06T00:00:11.871377+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[info] backup-restore:backup: br_history.c[515] [system]: ISE backup/restore initiated by web UI

as ise.br.status is 'in-progress' in /tmp/ise-cfg-br-flags

2017-04-06T00:00:11.957601+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 2010, type=BACKUP, name=BACKUP STARTED, username=system, cause=A backup has been inititated,

adminipaddress=127.0.0.1, interface=GUI, detail=Initiating backup rochc8ise1 to repository HYPAPPTS008

2017-04-06T00:00:11.957869+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[error] backup-restore:backup: br_backup.c[602] [system]: backup requested, but startup configur

ation not found

2017-04-06T00:00:12.046279+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 2012, type=BACKUP, name=BACKUP FAILED, username=system, cause=A backup has failed, adminipadd

ress=127.0.0.1, interface=GUI, detail=Backup requested, but startup configuration not found

2017-04-06T00:00:12.136719+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADEOSJAVAAPI[6147]: ADEAUDIT 3013, type=BACKUP, name=BACKUP FAILED, username=system, cause=Error during backup, adminipadd

ress=127.0.0.1, interface=CLI, detail=Backup requested, but startup configuration not found

2017-04-06T00:00:12.136893+01:00 ROCH-C8-ISE1 ADE-SERVICE[1891]: [6147]:[info] backup-restore:backup: br_history.c[453] [system]: updating /tmp/ise-cfg-br-flags with st

atus: complete and message: Backup Failed: ADE-OS configuration not found

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: ISE 1.4 - Backup Failed: ADE-OS configuration not found

They need to work through tac and development

Community is not for break fix troubleshooting

View solution in original post

3 REPLIES 3
Cisco Employee

Re: ISE 1.4 - Backup Failed: ADE-OS configuration not found

They need to work through tac and development

Community is not for break fix troubleshooting

View solution in original post

Enthusiast

Re: ISE 1.4 - Backup Failed: ADE-OS configuration not found

Hi Jason,

I wanted to reach out to the wider community and see if anyone else has seen the issue as TAC seem uncertain.

Will see what the developers say.

Thanks!

Cisco Employee

Re: ISE 1.4 - Backup Failed: ADE-OS configuration not found

Thanks want to be clear of your intentions in the future please state that when starting out the conversation