cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Community Helping Community

142
Views
4
Helpful
5
Replies
Beginner

CUCM6 with 2600 XM Router

Hi,

I have 2 analog phones connected to a 2600XM router, i have added the router as a h.323 gateway in call manager and i can call the analog phones from a ip phone, however the is no sound from the speaker on the ip phone. (the ip phone works when i call another ip phone, the analog phones can call each other and work fine.)

5 REPLIES 5
Enthusiast

Re: CUCM6 with 2600 XM Router

Is this a lab or production? What other equipment is being used (i.e. how are the phones connected to the 2600XM? A seperate switch, and etherswitch module, etc.) Does the router have an interface on the same subnet as the phones and is it a VLAN interface or a physical interface? Is there any NATing happening on the network?

Highlighted
Beginner

Re: CUCM6 with 2600 XM Router

Its a lab, i have 2 analog phones on a vic-2fxs card, the ip phones are 7940's and are connected to a netgear switch allong with call manager and the router. there all on the same subnet and i'm not using vlans yet. the call manager is running in vmware but i'm using bridged networking not NAT.

Thanks

Enthusiast

Re: CUCM6 with 2600 XM Router

Typically, one-way audio problems are caused by routing issues with the advertised audio source IP address and usually involves one-way audio toward the IP phone (i.e. teh analog cannot hear), which makes me think this is an atypical problem.

What codec are you using for these calls? If you call between the IP phone and the analog phone, then press the question mark button on the IP phone twice, you can get details about the current call. You will be able to see the codec that the IP phone is using and see the packets inbound and outbound. Check to see that voice packets are coming in and going out and then verify the codec being used and make sure that the router is configured to use that codec.

Beginner

Re: CUCM6 with 2600 XM Router

The codec for Rx and Tx is G.711A which is the same i set up on the router. the TxCnt is going up but RxCnt stays on zero.

Beginner

Re: CUCM6 with 2600 XM Router

Fixed, i haddn't enabled ip routing on the router.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here