cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
475
Views
0
Helpful
8
Replies
Highlighted
Beginner

Local Directory Problem with CUCME

                   My CIsco IP phones do not show a Local Directory when I press the Directory button. They show only the Received, Missed and Placed calls information.

I understand that CME creates the directory by default, yet my ohones don't seem to be getting the information. OTherwise the system is working and I have complete connectivity (i.e., phones register and calls can be made).

Any ideas on how to correct this?

Everyone's tags (3)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Mentor

Local Directory Problem with CUCME

Do you have the phone type configured under the ephone command

e.g

ephone 1

mac xxxxx

type 7940

Please rate all useful posts

"'Nature is too thin a screen, the glory of the omnipresent God bursts through it everywhere"-Ralph Waldo Emerson

Please rate all useful posts
8 REPLIES 8
Hall of Fame Master

Re: Local Directory Problem with CUCME

Check service config under telephony-service.

And ip http server configured.

Beginner

Re: Local Directory Problem with CUCME

Thanks for the tips. Good basic troubleshooting. However, no luck on this one. I do notice that on the phone, settings>network>Directories URL (#27) there is no entry. I tried using the cmd to make the CME the url -- http://10.5.1.225 -- but it never shows in the phones.

Also, I PO-PO the phones every day, no luck. (Power Off - Power On, my acronym).

Any other ideas will be appreciated.

VIP Mentor

Local Directory Problem with CUCME

Do you have the phone type configured under the ephone command

e.g

ephone 1

mac xxxxx

type 7940

Please rate all useful posts

"'Nature is too thin a screen, the glory of the omnipresent God bursts through it everywhere"-Ralph Waldo Emerson

Please rate all useful posts
Beginner

Re: Local Directory Problem with CUCME


Thanks for the assist! I got to know, what was your clue? (You know, feed a man a fish and he eats today; teach him to fish and he eats forever.)

Nowhere in the current literature can I find "type" as a requirement. Thanks again.

VIP Mentor

Re: Local Directory Problem with CUCME

Thanks for the nice rating..My clue..honestly is expereince..My first ever IPT project, I had this issue and since then I always knew you needed the type command for local directories to work

Please rate all useful posts

"'Nature is too thin a screen, the glory of the omnipresent God bursts through it everywhere"-Ralph Waldo Emerson

Please rate all useful posts
Rising star

Re: Local Directory Problem with CUCME

Also mirror the switch port to which the phone is attached and send the traffic into Wireshark (or similar). Look at what happens when you press the directories button on the phone. It's all SCCP / XML and very easy to decode.

HTH. Barry

Barry Hesk

Intrinsic Network Solutions

Beginner

Re: Local Directory Problem with CUCME

Great troubleshooting reminder. I will do that today in order to refresh my memory on what really goes on behind the scenes.

Beginner

Re: Local Directory Problem with CUCME

Try power cycling the phones. That's what we do every time the directories vanish.

After a power cycle the corporate and personal directories both reappear.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards