cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

AMA-CUCM Troubleshooting: Best Practices for Reading Trace Files

148
Views
0
Helpful
2
Replies
Beginner

MGCP auto mode

Hello everybody,

On a router I added the commands:

ccm-manager config server 1.1.1.1 

ccm-manager config

The router pull from TFTP the config BUT only after reboot of the router.  Some of my colleagues are telling me it's a normal case.   But I haven't seen it in the official documentation, have I missed something?  

Thank you in advance.

 

--

Best regards, 

Dmitry

Everyone's tags (1)
2 REPLIES 2

Hi Dmitry.No router should

Hi Dmitry.

No router should get the config from CUCM once you give ccm-manager config command

 

To test it activate a debug mgcp packets and go in configuration mode and give that command and see what happens.

 

HTH

 

Regards

 

Carlo

 

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
Highlighted
Beginner

Hi Carlo!First of all thanks

Hi Carlo!

First of all thanks for the reply and let me explain the situation in more details:

Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-IPVOICE_IVS-M), Version 15.1(2)T1, RELEASE SOFTWARE (fc1)

<<< 1 STEP  >>

ROUTER#sh debugging


MGCP:
  Media Gateway Control Protocol media events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol nas pkg events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol errors debugging is on
  Media Gateway Control Protocol packets debugging is on
  Media Gateway Control Protocol parser debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol VoIPCAC debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol System Resource Check CAC debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol endpoint database debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol state transition debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol inout debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol gcfm debugging is on, trace level Verbose

 


BR1-POD1-RACK2#ping 10.1.1.1

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.1, timeout is 2 seconds:
!!!!!

ROUTER(config)#ccm-ltmanager config server 10.1.1.1
ROUTER(config)#ccm-manager config                
ROUTER(config)#^Z
ROUTER#
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_by_ifn(1330):[lvl=0]Entered
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_tree_link_by_ifn(1149):[lvl=0]Entered
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_tree_link_by_ifn(1156):[lvl=2]endptdb for protocol 0 does not exist.


Result: no debug messages at all, I restarted from CUCM side as well.

<<< 2 STEP >>>
wr, reload

RESULT:
It downloaded the config from the TFTP-server(CUCM).

ROUTER#sh ccm-manager config-download
Configuration Auto-Download Information
=======================================
Current version-id: 1416469737-5bc4619e-8ca7-452e-b4f4-1f870bcc38b1
Last config-downloaded:00:00:00
Current state: Waiting for commands
Configuration Download statistics:
    Download Attempted             : 1
      Download Successful          : 1
      Download Failed              : 0
      TFTP Download Failed         : 0
    Configuration Attempted        : 1
      Configuration Successful     : 1
      Configuration Failed(Parsing): 0
      Configuration Failed(config) : 0
Last config download command: New Registration
Configuration Error History:
ROUTER#

<< BUT: >>

ROUTER#sh ccm-manager hosts
MGCP Domain Name: ROUTER.TEST.ru
Priority        Status                   Host
============================================================
Primary         Registering with CM      10.1.1.1
First Backup    None                     
Second Backup   None                     

< From CUCM side it is also looking as unregisting gateway. >
< Reset from CUCM side, no result.>

ROUTER(config)#no mgcp
WARNING: no mgcp: Teardown MGCP application may take a while to clean up resources
ROUTER(config)#mgcp
ROUTER(config)#
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_init_dyn_payload_types(3277):[lvl=1]used payload type map = 2F400003
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcpapp_state_change(4876):[lvl=0]
MGCP Application state change:old_admin_state=0, new_admin_state=2, current oper state=0, old_graceful_shutdown=0, new_graceful_shutdown=0
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcpapp_state_change(4888):[lvl=1]MGCP APP Startup
Nov 28 16:48:59.812: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_app_startup(4772):[lvl=0]sched time not enabled
Nov 28 16:48:59.812: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_app_init(3864):[lvl=0]MGCP Application Subsystem INIT
ROUTER(config)#

<<< 2 STEP >>>
wr, reload

Result:

ROUTER#sh ccm-manager hosts
MGCP Domain Name: ROUTER.TEST.ru
Priority        Status                   Host
============================================================
Primary         Registred with CM      10.1.1.1
First Backup    None                     
Second Backup   None   


So in my case, I need to reboot the router twice to get registered MGCP gateway on CUCM.

What do you think about the situation? What I need to check?  Thank you or anyone for any comments. 

--

Have a nice day,

Dmitry

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
August's Community Spotlight Awards