cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

228
Views
0
Helpful
6
Replies
Beginner

MGCP issue

Hello everybody,

Please check how I can fix the situation, thank you in advance.

On a router I added the commands:
ccm-manager config server 1.1.1.1
ccm-manager config

The router pull from TFTP(CUCMv.8.) the config BUT only after reboot of the router.  
Some of my colleagues are telling me it's a normal case.   But I haven't seen it in the official documentation, have I missed something?  

You can see the situation in details here:
Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-IPVOICE_IVS-M), Version 15.1(2)T1, RELEASE SOFTWARE (fc1)

<<< 1 STEP  >>
ROUTER#sh debugging
MGCP:
  Media Gateway Control Protocol media events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol nas pkg events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol events debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol errors debugging is on
  Media Gateway Control Protocol packets debugging is on
  Media Gateway Control Protocol parser debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol VoIPCAC debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol System Resource Check CAC debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol endpoint database debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol state transition debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol inout debugging is on, trace level Verbose
  Media Gateway Control Protocol gcfm debugging is on, trace level Verbose

BR1-POD1-RACK2#ping 10.1.1.1
Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.1, timeout is 2 seconds:
!!!!!

ROUTER(config)#ccm-ltmanager config server 10.1.1.1
ROUTER(config)#ccm-manager config                
ROUTER(config)#^Z
ROUTER#
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_by_ifn(1330):[lvl=0]Entered
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_tree_link_by_ifn(1149):[lvl=0]Entered
Nov 28 16:34:05.372: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/xgcp_endpt_get_tree_link_by_ifn(1156):[lvl=2]endptdb for protocol 0 does not exist.

Result: no debug messages at all, I restarted from CUCM side as well.

<<< 2 STEP >>>
wr, reload
RESULT:
It downloaded the config from the TFTP-server(CUCM).

ROUTER#sh ccm-manager config-download
Configuration Auto-Download Information
=======================================
Current version-id: 1416469737-5bc4619e-8ca7-452e-b4f4-1f870bcc38b1
Last config-downloaded:00:00:00
Current state: Waiting for commands
Configuration Download statistics:
    Download Attempted             : 1
      Download Successful          : 1
      Download Failed              : 0
      TFTP Download Failed         : 0
    Configuration Attempted        : 1
      Configuration Successful     : 1
      Configuration Failed(Parsing): 0
      Configuration Failed(config) : 0
Last config download command: New Registration
Configuration Error History:
ROUTER#

<< BUT: >>
ROUTER#sh ccm-manager hosts
MGCP Domain Name: ROUTER.TEST.ru
Priority        Status                   Host
============================================================
Primary         Registering with CM      10.1.1.1
First Backup    None                     
Second Backup   None                     

< From CUCM side it is also looking as unregisting gateway. >
< Reset from CUCM side, no result.>

ROUTER(config)#no mgcp
WARNING: no mgcp: Teardown MGCP application may take a while to clean up resources
ROUTER(config)#mgcp
ROUTER(config)#
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_init_dyn_payload_types(3277):[lvl=1]used payload type map = 2F400003
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcpapp_state_change(4876):[lvl=0]
MGCP Application state change:old_admin_state=0, new_admin_state=2, current oper state=0, old_graceful_shutdown=0, new_graceful_shutdown=0
Nov 28 16:48:59.808: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcpapp_state_change(4888):[lvl=1]MGCP APP Startup
Nov 28 16:48:59.812: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_app_startup(4772):[lvl=0]sched time not enabled
Nov 28 16:48:59.812: //-1/xxxxxxxxxxxx/MGCP/mgcp_app_init(3864):[lvl=0]MGCP Application Subsystem INIT
ROUTER(config)#

<<< 2 STEP >>>
wr, reload
Result:

ROUTER#sh ccm-manager hosts
MGCP Domain Name: ROUTER.TEST.ru
Priority        Status                   Host
============================================================
Primary         Registred with CM      10.1.1.1
First Backup    None                     
Second Backup   None   

So in my case, I need to reboot the router twice to get registered MGCP gateway on CUCM.
What do you think about the situation? What I need to check?  Thank you or anyone for any comments.

--
Best regards,
Dmitry

6 REPLIES 6
Frequent Contributor

Hi,You don`t need to reboot

Hi,

You don`t need to reboot the router but you DO need to reset the mgcp protocol.

ROUTER(config))# no mgcp

ROUTER(config))# mgcp

 

Thanks,

 

MK

Beginner

Hi, thank you for your reply.

Hi, thank you for your reply.  But it is not the case, I did it as well.

--

Dmitry
 

Frequent Contributor

Hi,Try to reset the MGCP

Hi,

Try to reset the MGCP protocol twice. For some reason the first reset doesn`t take place.

ROUTER(config))# no mgcp

ROUTER(config))# mgcp

 

ROUTER(config))# no mgcp

ROUTER(config))# mgcp

Beginner

hi,sorry no results.  I think

hi,

sorry no results.  I think it is rather a bug.  anyway, thank you for your message.

 

--

Dmitry

Beginner

Dmitry looks like it is

Dmitry looks like it is software bug

I configured more than 100 router using MGCP (28xx,38xx,29xx,39xx etc) I had some problems with registration but all of them was because of wrong configurations

Highlighted
Beginner

Hi,I can't approve it right

Hi,

I can't approve it right now.  I will check it later.  Thank you for your clue.

--

Dmitry

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
August's Community Spotlight Awards