cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
1278
Views
5
Helpful
22
Replies
Highlighted
Beginner
Beginner

onramp fax problems

Hello,

I'm currently working on configuring onramp Fax on a Cisco 3825 with IOS 12.4(15)T9. We have Cisco CallManager Express 4.1 and Cisco Unity Express 3.1(NME-CUE module)

I got some questions:

I've configured the necessary dial-peers, one inbound pots and one mmoip.We have a faxmachine here in our office, so when I send a fax to 00765724099 it doesn't work. It dials the string but after 40 seconds it just disconnects with I think a busy tone.

With show dial-peer voice 2000, I get Last Disconnect Text is "no user answer (19)",

With show dial-peer voice 3000, I get disconnect-cause = `no-service'

What am I doing wrong here?

If you need more information about my configuration, just ask.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Below part of my configuration:

fax interface-type fax-mail
mta send server 192.x.x.x port 25
mta send with-subject both
mta send mail-from username gb
!
application
  service onramp flash:app_faxmail_onramp.2.0.1.3.tcl
  !

voice-port 0/0/0
translate calling 1
compand-type a-law
cptone NL
!

dial-peer voice 2000 pots
description Binnenkomende gespreken ISDN
service onramp
incoming called-number 765724099
direct-inward-dial
port 0/0/0

dial-peer voice 3000 mmoip
description FAX
service fax_on_vfc_onramp_app out-bound
destination-pattern 765724099
information-type fax
session target mailto:gb@cm.nl
!

Thanks,

~Grant

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

T.37 does not requires AAA or radius. I think your config is correct, not sure why is failing.

Try "debug foip on-ramp" or other debugs from: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_1t/12_1t5/feature/guide/dtfaxcom.html#wp1007025

You can also try a different IOS, eg 12.4(22)YB4

View solution in original post

22 REPLIES 22
Highlighted
Hall of Fame Master

Begin taking "debug isdn q931" with "term mon".

Highlighted

I get the following output:

004428: *Dec 21 15:52:52.179 WEST: %ISDN-6-LAYER2UP: Layer 2 for Interface BR0/1/1, TEI 0 changed to up
004429: *Dec 21 15:52:52.243 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- SETUP pd = 8  callref = 0x1C
        Sending Complete
        Bearer Capability i = 0x9090A3
                Standard = CCITT
                Transfer Capability = 3.1kHz Audio
                Transfer Mode = Circuit
                Transfer Rate = 64 kbit/s
        Channel ID i = 0x81
                Preferred, B1
        Progress Ind i = 0x8083 - Origination address is non-ISDN
        Calling Party Number i = 0x2181, '765209327'
                Plan:ISDN, Type:National
        Called Party Number i = 0xA1, '765724099'
                Plan:ISDN, Type:National
004430: *Dec 21 15:52:52.255 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8  callref = 0x9C
        Channel ID i = 0x89
                Exclusive, B1
004431: *Dec 21 15:52:52.271 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> CONNECT pd = 8  callref = 0x9C
        Channel ID i = 0x89
                Exclusive, B1
004432: *Dec 21 15:52:52.311 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- CONNECT_ACK pd = 8  callref = 0x1C
004433: *Dec 21 15:52:52.311 WEST: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0/1/1:1 is now connected to 765209327 N/A
004434: *Dec 21 15:52:58.311 WEST: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0/1/1:1 is now connected to 765209327 N/A
004435: *Dec 21 15:53:32.455 WEST: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface BRI0/1/1:1  disconnected from 765209327 , call lasted 40 seconds
004436: *Dec 21 15:53:32.455 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> DISCONNECT pd = 8  callref = 0x9C
        Cause i = 0x8093 - User alerting, no answer
004437: *Dec 21 15:53:32.659 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- RELEASE pd = 8  callref = 0x1C
        Cause i = 0x8093 - User alerting, no answer
004438: *Dec 21 15:53:32.659 WEST: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x9C

Highlighted

Do you have the .tcl file copied into flash ?

Can you take "debug voice application script"

Highlighted

Yes, I do.

CMUC01#show flash
-#- --length-- -----date/time------ path
1     51823948 Aug 18 2009 13:23:20 +00:00 c3825-advipservicesk9-mz.124-15.T9.bin
........
44       12262 Dec 18 2009 09:57:10 -01:00 app_faxmail_onramp.2.0.1.3.tcl

Output:

004539: *Dec 21 16:06:25.439 WEST: %ISDN-6-LAYER2UP: Layer 2 for Interface BR0/1/0, TEI 0 changed to up
004540: *Dec 21 16:06:25.483 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd:
Authentication control is 0
004541: *Dec 21 16:06:25.483 WEST:
004542: *Dec 21 16:06:25.483 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd:
Accounting control is 0
004543: *Dec 21 16:06:25.483 WEST:
004544: *Dec 21 16:06:25.487 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd:
Authentication method is 0
004545: *Dec 21 16:06:25.487 WEST:
004546: *Dec 21 16:06:25.487 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd:
Default password is
004547: *Dec 21 16:06:25.487 WEST:
004548: *Dec 21 16:06:25.487 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd: Accounting method is fax
004549: *Dec 21 16:06:25.487 WEST:
004550: *Dec 21 16:06:25.487 WEST: //304//TCL :/tcl_PutsObjCmd:
destination is 765724099
004551: *Dec 21 16:06:25.487 WEST:
004552: *Dec 21 16:06:25.543 WEST: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0/1/0:1 is now connected to 765209327 N/A
004553: *Dec 21 16:06:31.543 WEST: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0/1/0:1 is now connected to 765209327 N/A
004554: *Dec 21 16:07:05.703 WEST: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface BRI0/1/0:1  disconnected from 765209327 , call lasted 40 seconds
004555: *Dec 21 16:07:16.015 WEST: %ISDN-6-LAYER2DOWN: Layer 2 for Interface BR0/1/0, TEI 0 changed to down

Highlighted

I think I know where the problems lies. In AAA.

Just read this in the Readme file of the .tcl script.

Edit:

Can a Cisco 3825 Router act as a RADIUS server?

Highlighted

Am I on the right track or completely off?

Highlighted

If the problem lies with AAA, can't onramp faxing be configured without using AAA and a RADIUS server?

Highlighted

T.37 does not requires AAA or radius. I think your config is correct, not sure why is failing.

Try "debug foip on-ramp" or other debugs from: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_1t/12_1t5/feature/guide/dtfaxcom.html#wp1007025

You can also try a different IOS, eg 12.4(22)YB4

View solution in original post

Highlighted

Thanks for the reply. Good to know that RADIUS isn't needed.

But I fixed it. It's working now.First I enabled debug fax mta all and went through it step by step and I saw:

007330: *Dec 24 14:29:45.165 WEST: //-1/F762056680C4/SMTPC/esmtp_client_engine_work_routine:
   error in response to MAIL FROM

I added the mta send mail-from hostname WORD command and it worked

Highlighted

I did not remembered which commands are mandatory and which are not.

Good to know you have it working.

Please remember to rate useful posts with clicking on the stars below.

Highlighted
Beginner
Beginner

Rated.

Now the next problem occured. When I fax multiple pages, only the first one is shown in the TIFF file.

Any idea what might cause that?

Highlighted

Thanks for the nice rating.

Now most likely you need:

network-clock-participate wic 0

network-clock-select 1  BRI 0/1/1

Highlighted

My bad. It was already working. I was skipping through the pages the wrong way with the default windows viewer.

But I guess those commands won't hurt my config. So I'll just leave them in.

Thank you for your help!

Really appreciate it.

Highlighted

Yes they are really necessary.

Content for Community-Ad