cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

1473
Views
0
Helpful
9
Replies

Question about call pickup group of CUCM 8.5.1.12009-1

Hello Folks,

I have an issue with a call pick up group which has been configured on CUCM. This cal pickup group have 8 DNs (All are 7911 Cisco IP Phones)

  • Partition is being ok.
  • The notification policy shows "Visual and Audio Alert.

But my customer says the phones does not give audio alert but it shows the visual alert. I expect your technical answer on this.

Thx.

Raja.

9 REPLIES 9
Chris Deren
Hall of Fame Master

7911 does support audio alert, can you post a screen shot of your call pickup group configuration?

Chris

Chris,

Hope there should not be an issue with the configuration, since for testing purpose i added a 7940 model phones and i was able to here the audio alert on that....

Thx.

What is the "Call Pickup Group Audio Alert Setting" set to on the DN on the 7911 phone?

Chris

Yes, Chris,

I went to 7911 DN page and found the setting as below.

The call pickup group Audio Alert settings(Phone idel) and The call pickup group Audio Alert
settings(Phone active) both shows "Use system default"

May i know do you need any value from service or enterprise paramer..

Thx.

You can check it by going to System --> Service parameters and selecting CallManager service for one of the servers and locating this "Call Pickup Group Audio Alert Setting" service parameter.

Chris

Thank you Chris,

The settings says on service parameter.

Call Pickup Group Audio Alert Setting of Idle Station - Ring Once

Call Pickup Group Audio Alert Setting of Busy Station - Beep Only

So it must ring once when my device is idel. Correct me if i am wrong.

Thx.

Correct, if it does not work as advertised you may be running into a bug of some kind, I would also try upgrading 7911 to latest available firmware file ie.  9.3.1SR1 to see if that fixes it.

HTH, please rate all useful posts!

Chris

Ok then, let me wait for your reply.

Thank you Chris.

Sorry, what reply are you waiting for?

I provided you the next steps I would do if I was you in this situation:

1. upgrade firmware to see if that resolves the issue

2. look through bug toolset if there is anything that may match your symptoms

3. if neither help open TAC case to have Cisco identify the issue and provide solution

HTH,

Chris

Content for Community-Ad