ANNOUNCEMENT - The community will be down for maintenace this Thursday August 13 from 12:00 AM PT to 02:00 AM PT. As a precaution save your work.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
240
Views
0
Helpful
3
Replies
Highlighted
Beginner

CUCM 12.5 AXL

Hi,
I am trying to create a new line using addLine (POST API) , one of the paramenter is enterprise alternate number.

When I create a new line i am using the following XML parameters:

 

<soapenv:Envelopexmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"xmlns:ns="http://www.cisco.com/AXL/API/12.5">
  <soapenv:Header/>
  <soapenv:Body>
   <ns:addLine sequence="?">
    <line>

      <pattern>1590000</pattern>
      <useEnterpriseAltNum>true</useEnterpriseAltNum>
      <enterpriseAltNum>
      <numMask>XXXXXXX</numMask>
      <isUrgent>false</isUrgent>
      <addLocalRoutePartition>true</addLocalRoutePartition>
      <routePartition uuid="?">Global Learned Enterprise Numbers</routePartition>
      <advertiseGloballyIls>true</advertiseGloballyIls>
      </enterpriseAltNum>

     </line>
    </ns:addLine>
   </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

 

The line was created successfully but without enterprise alternate number configuration.

I configured it menually and use getLine ,  I tried to use the returned value with addLine but enterprise alternate number was not configured.

image.png

 

Any suggest?

Everyone's tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Cisco Employee

Re: CUCM 12.5 AXL

Looking at the schema doc, there is a small note that seems to indicate that the *AltNum elements are applicable only on update operations.  Perhaps due to some internal quirk, the line must first be created before an alt num can be defined for  it?

Can you try first adding the line, and then performing a second updateLine operation providing the *AltNum fields?

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Cisco Employee

Re: CUCM 12.5 AXL

Looking at the schema doc, there is a small note that seems to indicate that the *AltNum elements are applicable only on update operations.  Perhaps due to some internal quirk, the line must first be created before an alt num can be defined for  it?

Can you try first adding the line, and then performing a second updateLine operation providing the *AltNum fields?

View solution in original post

Highlighted
Beginner

Re: CUCM 12.5 AXL

Hi,
Thanks for your reply.
This is about addLine not addPhone.
Do you mean that I need to create first the line and then update it with *altNum field?

Thanks.

Everyone's tags (1)
Highlighted
Cisco Employee

Re: CUCM 12.5 AXL

Yes, sorry...I've updated my original comment to reflect line vs phone
This widget could not be displayed.