cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
693
Views
0
Helpful
5
Replies
Highlighted
Beginner

LMS4.2 processes unstarted after installing VMware Tools

Hello,

Yesterday I had a installation of LMS4.2.2 who was working fine. I followed the procedure to install VMware Tools on the virtual appliance on this thread :

https://supportforums.cisco.com/thread/2185999

Now I have a problem with the processes of LMS, but maybe it is not linked. I forget to do a snapshot before installing VMware Tools so I need to find a solution.

Here is the problem : A whole bunch of services do not start know. I tried to uninstall the VMware tools, to regenerate SSL certificate, I rebooted the server several times. It is running under VMware 5.1.

[SRVV-LMS/root-ade ssl]# /etc/init.d/dmgtd status

  Process               State                                     Pid

  *******               *****                                     ***

  ESS                   Program started - No mgt msgs received    31362

  EssMonitor            Running normally                          31402

  EventFramework        Program started - No mgt msgs received    31419

  SyslogCollector       Running normally                          31420

  RMEDbEngine           Program started - No mgt msgs received    31421

  DfmBroker             Running normally                          31536

  DfmServer             Running normally                          31618

  DfmServer1            Running normally                          31619

  FHDbEngine            Program started - No mgt msgs received    31620

  EPMDbEngine           Program started - No mgt msgs received    31876

  EPMServer             Program started - No mgt msgs received    31971

  AdapterServer         Program started - No mgt msgs received    32053

  AdapterServer1        Program started - No mgt msgs received    32054

  FHServer              Running normally                          32055

  INVDbEngine           Program started - No mgt msgs received    32056

  PMServer              Running normally                          32172

  IpmDbEngine           Program started - No mgt msgs received    32385

  UPMDbEngine           Program started - No mgt msgs received    32549

  UPMDbMonitor          Running normally                          32698

  ANIDbEngine           Program started - No mgt msgs received    32701

  MACUHIC               Running normally                          32738

  UTLITE                Running normally                          32739

  CmfDbEngine           Program started - No mgt msgs received    32740

  CmfDbMonitor          Running normally                          384

  DFMLogServer          Program started - No mgt msgs received    386

  DFMCTMStartup         Administrator has shut down this server   0

  FHPurgeTask           Never started                             0

  DFMMultiProcLogger    Program started - No mgt msgs received    388

  CSDiscovery           Never started                             0

  DCRDevicePoll         Never started                             0

  CSRegistryServer      Running normally                          389

  Tomcat                Program started - No mgt msgs received    398

  TomcatMonitor         Running normally                          486

  Apache                Running normally                          736

  DCRServer             Waiting to initialize.                    752

  CMFOGSServer          Never started                             0

  TISServer             Never started                             0

  DFMOGSServer          Never started                             0

  NOSServer             Never started                             0

  PTMServer             Never started                             0

  InventoryCollector    Never started                             0

  Interactor            Never started                             0

  InventoryCollector1   Never started                             0

  Interactor1           Never started                             0

  UPMProcess            Never started                             0

  WlseUHIC              Never started                             0

  UTManager             Never started                             0

  VNMServer             Never started                             0

  EssentialsDM          Never started                             0

  ICServer              Never started                             0

  EnergyWise            Never started                             0

  ConfigMgmtServer      Never started                             0

  PMCOGSServer          Never started                             0

  ConfigUtilityService  Never started                             0

  CAAMServer            Never started                             0

  IPMOGSServer          Never started                             0

  TopoServer            Program started - No mgt msgs received    1191

  LicenseServer         Program started - No mgt msgs received    1192

  FDRewinder            Never started                             0

  NameServer            Program started - No mgt msgs received    1193

  NameServiceMonitor    Program started - No mgt msgs received    1265

  EDS                   Running normally                          1285

  ANIServer             Never started                             0

  UTMajorAcquisition    Never started                             0

  EDS-GCF               Running normally                          1417

  jrm                   Running normally                          1418

  DataPurge             Administrator has shut down this server   0

  IPMProcess            Never started                             0

  CTMJrmServer          Never started                             0

  SyslogAnalyzer        Never started                             0

  ChangeAudit           Never started                             0

  diskWatcher           Running normally                          1525

Have you seen this before ?

Thanks by advance,

Abel.

5 REPLIES 5
Highlighted
Beginner

I opened a TAC Case and I have my answer. Cisco does not support VMware 5.1 for LMS...

I close the thread.

Highlighted

There is a big difference between not supported and not working.

Did the TAC just say, your problem. Reinstall?

VMware tools does not bother the running apps as far as I know.

In fact bringing down the daemon manager correctly before the OS shuts down is better for LMS health.

Cheers,

Michel

Highlighted

Hello Michel,

Yes it is a difference a I agree. But It already encoutered some issue with the 5.1 with other applications and I do not want to loose more time. I will reinstall a 5.0, it will be quicker than debugging. And I know Cisco, if it not supported they will no loose time to debug the product.

I always bring down the deamon manager before stoping the VM, I used to have some issue in the past with Windows versions corrupting LMS databases by rebooting.

Thanks anyway,

Regards,

Abel

Highlighted

OK, I use an older version of the VMTools.

An it is configured only to make sure the OS shuts down nicely, no kernel modifications and that sort of thing.

I did not encounter any issues.

I do wonder how ESX 5.1 could possibly provoke the issue you saw.

Cheers,

Michel

Highlighted

I do not know either but VMware 5.1 has changed some parameters obviously that annoy application (some script Windows and so on).

I will wait until Cisco support this version to work on it for Prime.

Regards,

Abel.

Content for Community-Ad