cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
714
Views
5
Helpful
4
Replies
graham.harper
Beginner

PI 3.0.x and Catalyst 3850

Hi there,

Just wondering if people have come across any issues when trying to manage 3850's I have some that are really well behaved and others that constantly fail to synchronise and inventory collection and SNMP time out. I have tried a few things but just wondered if anyone else had been having issues.

Cisco Prime Infrastructure
********************************************************
Version : 3.0.0
Build : 3.0.0.0.78
Critical Fixes:
        PI 3.0.2 Update 02 ( 2.0.0 )
        PI 3.0.3 ( 3.0.0 )
        PI 3.0.3 Update 01 ( 1.0.0 )
Device Support:
        Prime Infrastructure 3.0 Device Pack 2 ( 2.0 )
        Prime Infrastructure 3.0 Device Pack 3 ( 3.0 )
        Prime Infrastructure 3.0 Device Pack 5 ( 5.0 )
Prime Add-Ons:
        Prime Insight Agent ( 1.0.0 )
        PI 3.0 TECH PACK ( 1.0.3 )

I have shelled onto the prime box and can seem to use SNMP ok from the CLI.

ade # snmpwalk -v 2c -c testrwrw <ip> system.sysName.0
Cannot find module (ENTITY-MIB): At line 0 in (none)
SNMPv2-MIB::sysName.0 = STRING: SYSTEMNAME
ade #

However I sometimes get this

ade # snmpwalk -v 2c -c testrwrw <ip> system.sysName.0
Cannot find module (ENTITY-MIB): At line 0 in (none)
Timeout: No Response from <ip>

So I am wondering if its a bug with the 3850 SNMP implementation but I have other 3850's working fine though so there seems to be no common thread.

4 REPLIES 4
Mark Malone
Mentor

Hi

Are the ones that work and don't work on the same ios-xe version and same platform model

I have a lot of 3850s all running snmpv3 was Prime 3.0 just upgraded to 3.1 though have not had any issues with them on that version of snmp but I have had problems with both prime and ios-xe with bugs to say the least

one thing il say if you do go to 3.1 be careful as we hit an inline upgrade bug that wiped the DB all devices all credentials that were configured even all the compliance reports we had set up , lucky enough we had a snapshot backup of the VM taken just before we started ,unfortunately TAC never provided the bug ID as they weren't aware of it yet. 

Maybe try snmpv3 when I checked the release notes for each prime release there seems to be a lot less snmp bugs for that version and we have not had an issue with snmp connectivity yet

We are running same version as you above for IOS-XE the safe harbour 3.6.4E