cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

227
Views
0
Helpful
2
Replies
Highlighted
Beginner

IMA 2F | QSFP_40GE_SR4 Not Linking Together

Hi - I have an ASR903 that is using two QSFP_40GE_SR4 optics (both are recognized in the ASR903 on the appropriate ports) but the optics are not linking together when I connect them. I am using an MTP to MTP Female connector. I will upload an image of the jumper that I am using. 

 


I should be able to link these together with no issue, correct? The routers are right next to each other < 150M distance limit that the optic has (and the jumper is just 2M).

 

Thanks

TrivialPants

Everyone's tags (3)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Rising star

Re: IMA 2F | QSFP_40GE_SR4 Not Linking Together

You may need to check the polarity of the cable assembly you are using to connect the two transceivers. The below link may help. 

https://www.thefoa.org/tech/ref/testing/test/test-MPO.html

 

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
Rising star

Re: IMA 2F | QSFP_40GE_SR4 Not Linking Together

You may need to check the polarity of the cable assembly you are using to connect the two transceivers. The below link may help. 

https://www.thefoa.org/tech/ref/testing/test/test-MPO.html

 

 

View solution in original post

Beginner

Re: IMA 2F | QSFP_40GE_SR4 Not Linking Together

Hi Tom - I just wanted to say thanks. It was a polarity issue. The cables were pre-made MTP cables and the particular ones I was using were straight through ( not labeled as such, but I verified by checking the visual light coming out of the optic and the jumper)

 

The guide you provided really helps out. I need to read through it in more detail.

 

thanks!

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards