cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
3482
Views
0
Helpful
13
Replies
Highlighted
Enthusiast

CUPS 8 - unable able to search directory for users via CUPC

Hi,

We're running CUPS 8 w/ CUCM 7, the integration with CUPS and CUCM  is working. I can see the users that are in CUCM(using LDAP(Active Directory) sync).

I've created the "Application > CUPC > LDAP Profile Configuration" and I can see the correct users there, along with users here "User Management > End User"' in CUPS.

People can login fine via CUPC, however searching the directory for "users" are not showing anything, however I can search for my own username and that works---if I search using the username vs. a first or last name.

What could be a possible issue?

Thanks

Shaun

13 REPLIES 13
Highlighted

Shaun,

Did you solve this as I have same issue.

Many Thanks

Highlighted

No, not yet. I think it *might* be related to the CUPS version, I thought about changing out to the "latest".  However, everything that I've read shows that it should work with the current config/setup.

Let me know if you come across anything.

Thanks.

Highlighted

I have the latest release of CUPS, CUCM and CUPC

About to launch TAC Case

Highlighted

Cool .. if you would, let me know what you find out!

Thanks.

Highlighted

Simple fix.

I needed to put a search context into the LDAP profile.

However the documentation for CUPS 8 states that this is optional. Clearly NOT!

Highlighted

Hhmm .. interesting .. I have a "Search Content" ... and I see users in the "Users in Profile" section.

Still not able to search users from CUPC.

And this resolved your issue? Maybe you could send me a screen cap of your settings?

Thanks

Highlighted

I also have the same problem - CUPC 8 clients get an error on LDAP "Host/Network" Reports Server unavailable - CUPC 7 clients get a green check on LDAP and can do lookups - Same LDAP profile for both client versions

I do have a Search Context

Highlighted

Was this issue ever resolved?  I'm experiencing the same thing here.  Please let me know.

Thanks.

Craig

Highlighted

Hey Craig,

I never got my issue resolved, however didn't spend too much time with it once I hit that road-block. BUT---I'll be looking into it more in about/roughly 20 days.

If you do find something out between then, let me know.

-Shaun

Highlighted

Hi,

I'm running:

CUPS  8.6.1.10000-34

Jabber for Mac 8.6.1 (18300)

and having weird issues with the LDAP search context.

If I do:

ou=group1,dc=example,dc=com

or

ou=group2,dc=example,dc=com

it works fine, but if I do this...

ou=group1,dc=example,dc=com#ou=group2,dc=example,dc=com

It doesn't work.

Any thoughts, or suggestions?

Thanks,

Shaun

Highlighted

Hi,

I am not using LDAP on cups 8.6.2, cupc 8.1.

I am having may be similar problem that I can't search the company directory to add user. however, I can add them manually and text them.

Is it a must for me to use LDAP for cups 8.6.2?

regards,

paul

Highlighted

Hi

Anyone find a solution to this problem, am facing the same problem,

we use cupc 8.5 cucm 7.15 integratred with AD, cannot search user , we can chat with with them if i add from the user page page but cannot call

regards

shabbar

Highlighted

Hi,

I have the same issue on some users, I have added the user in the LDAP profiles , see "Users in Profile" area.

Now it works fine

Franco

Content for Community-Ad