cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

10198
Views
5
Helpful
10
Replies
yucelbasoglu
Beginner

Cisco Nexus 5596UP SFP Problem

Hi All,

We are using Cisco Nexus 5596UP on DC.

we want to use 1g-mm gbic for fiber connection, but do not link up

sh int 1/29 trans det

    transceiver is present

    type is 1000base-SX

    name is CISCO-FINISAR  

    part number is FTRJ-8519-7D-CSC

    revision is --

    serial number is FNS0841A2RK    

    nominal bitrate is 1200 MBit/sec

    Link length supported for 50/125um fiber is 550 m

    Link length supported for 62.5/125um fiber is 300 m

    cisco id is --

    cisco extended id number is 4

   Transceiver calibration is invalid

sh int eth 1/29

Ethernet1/29 is down (Link not connected)

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 0005.73e8.bea4 (bia 0005.73e8.bea4)

  Description: Zer_fiber

  MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 0/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is access

  full-duplex, 1000 Mb/s, media type is 10G

  Beacon is turned off

  Input flow-control is off, output flow-control is off

  Rate mode is dedicated

  Switchport monitor is off

  EtherType is 0x8100

  Last link flapped never

  Last clearing of "show interface" counters 07:11:12

  30 seconds input rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

  30 seconds output rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

  Load-Interval #2: 5 minute (300 seconds)

    input rate 0 bps, 0 pps; output rate 0 bps, 0 pps

  RX

    0 unicast packets  928 multicast packets  0 broadcast packets

    928 input packets  6764 bytes

    0 jumbo packets  0 storm suppression bytes

    0 giants  928 input error  0 short frame  0 overrun   0 underrun

    0 watchdog  0 if down drop

    0 input with dribble  0 input discard

    0 Rx pause

  TX

    0 unicast packets  0 multicast packets  0 broadcast packets

    0 output packets  0 bytes

    0 jumbo packets

    0 output errors  0 collision  0 deferred  0 late collision

    0 lost carrier  0 no carrier  0 babble

    0 Tx pause

  0 interface resets

10 REPLIES 10
Collin Clark
Advisor

Try entering-

int e1/29

speed 1000

duplex full

port settings have already been in the same situation

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Hi,

Without knowing what version of nxos you are running, please see the following data sheet regarding new support optics supported in Nxos release 6.0 for the 7k, You will see that this includes the glc-sx-mm:

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/switches/ps9441/ps9402/prodcut_bulletin_c25-688075.html

Unfortunately there is no reference for supported Nxos release for the same optic within the 5500 series, see attached data sheet, although the earliest support release is 5.0.3 for the 55k, what version are you running?

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/switches/ps9441/ps9670/data_sheet_c78-618603.html


Regards
Allan

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Hi

I've since looked back through the release notes and have found that the earliest supported release for the glc-sx-mm SFP is 5.0.3N1(1):

http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/datacenter/nexus5000/sw/release/notes/Rel_5_1_3_N1_1/Nexus5000_Release_Notes_5_1_3_N1.html#wp383223

Regards
Allan

Sent from Cisco Technical Support iPad App

no negotiate auto

usually works on 1000G optic(common issue)

js

Hi,

We are using 1000Base-SX SFP in N7K with release 6.0.2,

But, we can't use 1000Base-SX in 5596UP with release 5.0(3)N2(2b)

1000Base-SX writes are supported on the web page you suggested. However, in accordance with the following configuration does not work.

sh run int eth1/29

interface Ethernet1/29

  switchport access vlan 645

  speed 1000

  duplex full

sh int status | inc 1/29

--------------------------------------------------------------------------------

Port          Name               Status    Vlan      Duplex  Speed   Type

--------------------------------------------------------------------------------

Eth1/29       ---          notconnec 645       full    1000    1/10g     

sh int eth 1/29

Ethernet1/29 is down (Link not connected) - But link connected...

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 0005.73e8.bea4 (bia 0005.73e8.bea4)

  Description: ---

  MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 0/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is access

full-duplex, 1000 Mb/s, media type is 10G

  Beacon is turned off

sh int eth 1/29 transceiver details

Ethernet1/29

    transceiver is present

    type is 1000base-SX

    name is CISCO-FINISAR  

    part number is FTRJ-8519-7D-CSC

    revision is --

    serial number is FNS0841A2RK    

    nominal bitrate is 1200 MBit/sec

    Link length supported for 50/125um fiber is 550 m

    Link length supported for 62.5/125um fiber is 300 m

    cisco id is --

    cisco extended id number is 4

   Transceiver calibration is invalid

thank you for your interest

Regards,

Yücel

Hi,

Have you tried another SFP or different fibre uplink? The transceiver is certainly recognised and passes the validation, the nx-os appears to be supported, so it possible that this a different physical issue. What are you connecting or uplinking to?

Regards
Allan.

Sent from Cisco Technical Support iPad App

I've tried eight different gbic

SFP is working on N7K, but on the core switch, the customer do not want to link to.

However, the end connected to customer switch. I will check again tomorrow customer side.

In addition, the test will N7K connectivity on the uplink.

Thank you very much for your interest.

yucelbasoglu
Beginner

i've tried on N7K. It's working on N7K with same gbic and fiber link.

But, it's not working on N5K.

I will open a case for this problem..

Regards,

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Did you solve this issue?
I have same problem. Is SFP 1Gbase-CISCO-FINISAR is compatible with  Nexus 5600?

Content for Community-Ad