cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1288
Views
5
Helpful
7
Replies
yuxiang zhou
Beginner

C9500-16X DAD link, interface module selection ?

HI

Can i using GLE-TE for DAD link purpose directly between two C9500-16X ?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Glad it as usefull, if your problem resolved, marks as resolved,

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Community for Help

View solution in original post

7 REPLIES 7
balaji.bandi
VIP Master

yes you can use, the document never mentioned any kind of media for Dual Active Detection. as long as they are reachable should be good and directly connected.

 

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Community for Help

HI balaji.bandi,

 

Thanks reply.

 

 

I find some info in "High Availability Configuration Guide"

In the chapter Configuring StackWise Virtual Fast Hello Dual-Active-Detection Link, step3 it says:

 

Configuring StackWise Virtual Fast Hello Dual-Active-Detection Link

Perform one the of the following depending on the switch that you are configuring.

If you are configuring a Cisco Catalyst 9500 Series Switch, use interface { TenGigabitEthernet | FortyGigabitEthernet } <interface>

If you are configuring a Cisco Catalyst 9500 Series High Performance Switch, use interface { HundredGigE | FortyGigabitEthernet | TwentyFiveGigE } <interface>

Example:

Device(config)#interface TenGigabitEthernet1/0/40

 

https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst9500/software/release/16-8/configuration_guide/ha/b_168_ha_9500_cg/b_168_ha_9500_cg_chapter_011.html

 

So, there is a possible not support GLC-TE ?

 

 

Agreed yor point, But if you have mGIG ports you can use GLC-T for 1 Gig, the port you have mentioned can not go less than 10Gig, (i have not seen eithernet GLC-T for 10G , there may be available in the market, not tested myself)

 

I will test DAD with 1GIG GLC-T with mGIG port on later week and post the results.

 

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Community for Help

Thank you for your support, hopefully get your good news soon!

here is test results :

 

SW1#show interfaces twentyFiveGigE 1/0/2
TwentyFiveGigE1/0/2 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is Twenty Five Gigabit Ethernet, address is REMOIVED
MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
Full-duplex, Auto-speed, link type is auto, media type is 10/100/1000BaseTX SFP
input flow-control is on, output flow-control is off
Last input 00:05:33, output never, output hang never
Last clearing of "show interface" counters 00:33:58
Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
19 packets input, 8199 bytes, 0 no buffer
Received 18 broadcasts (18 multicasts)
0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored
0 watchdog, 18 multicast, 0 pause input
0 input packets with dribble condition detected
8 packets output, 4144 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets
11 unknown protocol drops
0 babbles, 0 late collision, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
SW1#show interfaces twentyFiveGigE 2/0/2
TwentyFiveGigE2/0/2 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is Twenty Five Gigabit Ethernet, address is REMOIVED
MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
Full-duplex, Auto-speed, link type is auto, media type is 10/100/1000BaseTX SFP
input flow-control is on, output flow-control is off
Last input never, output 00:00:51, output hang never
Last clearing of "show interface" counters never
Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
2 packets input, 634 bytes, 0 no buffer
Received 1 broadcasts (1 multicasts)
0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored
0 watchdog, 1 multicast, 0 pause input
0 input packets with dribble condition detected
26 packets output, 10031 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets
0 unknown protocol drops
0 babbles, 0 late collision, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

 

 

SW1#show stackwise-virtual dual-active-detection
Dual-Active-Detection Configuration:
-------------------------------------
Switch Dad port Status
------ ------------ ---------
1 TwentyFiveGigE1/0/2 up
2 TwentyFiveGigE2/0/2 up

 

 

 

SW1#show interfaces status | in connected

Twe1/0/2 connected 4094 a-full auto 10/100/1000BaseTX SFP
Twe2/0/2 connected 4094 a-full auto 10/100/1000BaseTX SFP

 

SW1#show run interface twentyFiveGigE 1/0/2
Building configuration...

Current configuration : 78 bytes
!
interface TwentyFiveGigE1/0/2
stackwise-virtual dual-active-detection
end

 

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Community for Help

HI balaji.bandi,

 

Thank you! Very appreciate your help !

Glad it as usefull, if your problem resolved, marks as resolved,

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Community for Help

View solution in original post