cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
478
Views
9
Helpful
7
Replies
Highlighted
Beginner

Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

Hi All,

I have a 1200 access point configured with 3 vlans connected to a 3560G configured with about 17 vlans.. as soon as i enable the trunk on the port on the switch where the AP is connected i lose connectivity to the AP.. attached is the config of the switch and AP .

Hope some one can help.

Kind regards

Okechi

7 REPLIES 7
Highlighted
Enthusiast

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

Assuming you have connected the Wireless Access Point to FastEtheret0/1 your trunking configuration seems to be the culprit.

interface FastEthernet0/1

description # MRCISDAP1 #

switchport access vlan 280

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

*switchport mode access*

switchport nonegotiate

The switchport is configured to be a static access port. Port Fa0/1 which is a member of vlan 280 receives tagged fromes from the Wireless Access Point, because it is not in trunking mode these frames are discarded.

#show interface FastEthernet0/1 switchport

Configure the port to be in truning mode.

(config-if)#switchport mode trunk

HTH

--Leon

* Please rate posts.

Highlighted
Beginner

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

The issue is this , as soon as I enable trunk using(config-if)#switchport mode trunk I lose conectivity to th AP

Highlighted
Advisor

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

You must have matching native vlan commands on each side of the trunk link , on the switch side it would be switchport trunk native vlan XXX , on the wap side it would be under the ethernet subinterface that matches the native vlan with the "encapsulation dot1q XXX native" command , don't see either in your config

Highlighted
Beginner

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

Sorry that was the old config ... The four interfaces below are connected to the AP... with trunks enable on the interfaces .. i lose connectivity to the AP.

interface FastEthernet0/1

description # MRCISDAP1 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/2

description # MRCISDAP2 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/3

description # MRCISDAP3 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/4

description # MRCISDAP4 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

Highlighted
Beginner

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

Sorry that was the old config ... The four interfaces below are connected to the AP... with trunks enable on the interfaces .. i lose connectivity to the AP.

interface FastEthernet0/1

description # MRCISDAP1 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/2

description # MRCISDAP2 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/3

description # MRCISDAP3 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

!

interface FastEthernet0/4

description # MRCISDAP4 #

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1,280,500,501

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

Highlighted
Beginner

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

You may need to configure "switchport trunk native vlan xxxx" command.

Highlighted
Beginner

Re: Trunk Issues Between a 3560G and a 1200 access point

Thanks ssen010 it worked ... The native vlan is vlan 1 but the mgt vlan is 280.. when is made the trunk native vlan 280 it worked.. many thanks.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here