cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

529
Views
0
Helpful
3
Replies
Frequent Contributor

897 4G int cell 0 up with IP address but not pass traffic

Hi  I have one site with the 4G not working on an 897 router.no problems with the other 10 sites.

configuration of the interface

interface Cellular0
 ip address negotiated
 ip nat outside
 ip virtual-reassembly in
 encapsulation slip
 load-interval 30
 dialer in-band
 dialer idle-timeout 0
 dialer string lte
 dialer-group 1
 no peer default ip address
 async mode interactive
 crypto map cmap
 routing dynamic
end

see below the interface is up with IP address, it comes up when I initiate a ping as below

Cellular0 is up, line protocol is up
  Hardware is 4G WWAN Modem - Global (Europe & Australia) Multimode LTE/DC-HSPA+/HSPA+/HSPA/U
  Internet address is 10.96.248.57/32
  MTU 1500 bytes, BW 50000 Kbit/sec, DLY 100000 usec,
     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
  Encapsulation SLIP, loopback not set
  Keepalive not supported
  Last input 00:12:00, output never, output hang never Last clearing of "show interface" counters 1d06h
  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
  Queueing strategy: fifo
  Output queue: 0/10 (size/max)
  30 second input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
  30 second output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
     3 packets input, 84 bytes, 0 no buffer
     Received 0 broadcasts (0 IP multicasts)
     0 runts, 0 giants, 0 throttles
     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort
     0 packets output, 0 bytes, 0 underruns
     0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets
     0 unknown protocol drops
     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
     0 carrier transitions
     DCD=up  DSR=up  DTR=up  RTS=up  CTS=up

and to test

IP route 203.14.0.250 255.255.255.254 cell 0

but when I ping 203.14.0.250 it times out.

also cannot ping 10.96.248.57 the IP address of the interface.

I do show IP route and see 10.96.248.57 is directly connected

#sh ip route | i 10.96
C        10.96.248.57/32 is directly connected, Cellular0

so there is a disconnect between the router and the cellular modem, the interface comes up with the first ping, and stays up till I clear the interface,but no there is no traffic passed

anybody any ideas on this one

thanks

Richard

3 REPLIES 3
Highlighted

Hi Richard,

Hi Richard,

I have the same issue.
What do you have as Line0 configuration and chat script?

Do you have this?

line 0/0/0			
 exec-timeout 0 0
 ! Calls the chat-script
 script dialer LTE
 ! activates the script it did not work without it for GSM card. Not tested fir LTE card. 
script activation LTE modem InOut no exec

KR,

Kris

Frequent Contributor

Hi KR

Hi KR

for the 897 it is line 3

the modem side works as the interface picks up an IP address

line 3
 script dialer lte
 modem InOut
 no exec
 transport input all
 transport output all
 rxspeed 100000000
 txspeed 50000000

Frequent Contributor

OK I found the problem

OK I found the problem

it was to do with the crypto map on the Cellular interface.

The Associated ACL had as last ACE 'ip permit any any'

removed entry and everything started working

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
August's Community Spotlight Awards