cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Community Helping Community

265
Views
0
Helpful
1
Replies
Beginner

there is no communication between router and ap modules. router 881GW with embedded AP

Hi guys.

I have router c881GN w/ embedded AP but I cannot ping AP from router and vise wersa.
Could you suggest what is wrong with router & ap modules configurations bellow?

router:
++++++++

vlan 7
name APMGR

!

interface wlan-ap0
description Service module interface to manage the embedded AP
ip unnumbered Vlan7

!

interface Wlan-GigabitEthernet0
description Internal switch interface connecting to the embedded AP
switchport trunk native vlan 7
switchport mode trunk
no ip address

!

interface Vlan7
description -= ip for AP management =-
ip address 10.1.1.1 255.255.255.252
!

embedded ap:
++++++++

dot11 ssid a81m-guest
vlan 2
authentication open
authentication key-management wpa version 2
wpa-psk ascii 0 supper-pupper-password@!


bridge irb

interface Dot11Radio0
description -= outside WBR 2 management AP =-
no ip address
no ip route-cache
!
encryption vlan 2 mode ciphers aes-ccm
!
ssid a81m-guest
!
antenna gain 0
speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-11.0 basic-6.0 basic-9.0 basic-12.0 basic-18.0 basic-24.0 basic-36
.0 basic-48.0 basic-54.0 m0. m1. m2. m3. m4. m5. m6. m7. m8. m9. m10. m11. m12. m13. m14. m15.
power local cck 15
power client 20
packet retries 24 drop-packet
station-role non-root
beacon period 101
beacon dtim-period 1
world-mode dot11d country-code CA outdoor
no cdp enable
bridge-group 1
!
interface Dot11Radio0.2
encapsulation dot1Q 2
no ip route-cache
bridge-group 2
bridge-group 2 spanning-disabled
bridge-group 2 block-unknown-source
no bridge-group 2 source-learning
!
interface GigabitEthernet0
description the embedded AP GigabitEthernet 0 is an internal interface connecting AP with the host router
no ip address
no ip route-cache
!
interface GigabitEthernet0.2
encapsulation dot1Q 2
no ip route-cache
bridge-group 2
bridge-group 2 spanning-disabled
no bridge-group 2 source-learning
!
interface GigabitEthernet0.7
encapsulation dot1Q 7 native
no ip route-cache
bridge-group 1
bridge-group 1 spanning-disabled
no bridge-group 1 source-learning
!
interface BVI1
ip address 10.1.1.2 255.255.255.252
no ip route-cache

interface BVI2
ip address dhcp
no ip route-cache
!
ip default-gateway 10.1.1.1

bridge 1 protocol ieee
bridge 1 route ip
bridge 2 protocol ieee
bridge 2 route ip

both router and AP modules boot w/o erors, inerfaces vlan7, Wlan-Gig0 and wlan-ap0 are UP/UP

AP and router modules can ping itself but NOT eachother:

AP
+++++++++
gate-ap#ping 10.1.1.2 re 3
Type escape sequence to abort.
Sending 3, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.2, timeout is 2 seconds:
!!!
Success rate is 100 percent (3/3), round-trip min/avg/max = 1/2/4 ms
gate-ap#ping 10.1.1.1 re 3
Type escape sequence to abort.
Sending 3, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.1, timeout is 2 seconds:
...
Success rate is 0 percent (0/3)
gate-ap#

router
+++++++++

gate#ping 10.1.1.1 rep 3
Type escape sequence to abort.
Sending 3, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.1, timeout is 2 seconds:
!!!
Success rate is 100 percent (3/3), round-trip min/avg/max = 1/1/1 ms
gate#ping 10.1.1.2 rep 3
Type escape sequence to abort.
Sending 3, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.2, timeout is 2 seconds:
...
Success rate is 0 percent (0/3)
gate#

logs for both modules don't have any related info.

Any ideas?

Thank you.

Everyone's tags (1)
1 REPLY 1
Rising star

Re: there is no communication between router and ap modules. router 881GW with embedded AP

this does not sound right?

   interface Vlan7 
   description -= ip for AP management =-
   ip address 10.1.1.1 255.255.255.252

   ip default-gateway 10.1.1.1

default gateway same as AP-management ip-address ????

and NO ip-address for the router itself?

 

is this a working config that stopped working?

if not try a basic configuration first

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad

August's Community Spotlight Awards