cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
7280
Views
0
Helpful
14
Replies
Beginner

Wireless Users are not getting IP address

Hi, 

I have issue with the wireless users are not getting IP address from the IOS DHCP server, 

the setup of the network is straight forward :)

WLC---------CORE----------DIST-----------ACC--------AP---------------User

the DHCP scope has been created on the core

however I have done some test and all were ok:

1- I have connected my PC directly to the core and assigned the port to the same VLAN, my PC was able to get IP address (No issue with DHCP)

2- Also, I have connected my PC to WLAN and assigned a static IP address from same range, worked for me (No Issue in WLAN)

I have disabled the DHCP Proxy in my WLC and I have pointed the primary DHCP IP to the same VLAN IP address (which I have configured the DHCP scope)

I am using WLC 5520 with code 8.2.141

Thanks,

Jaber

Everyone's tags (4)
14 REPLIES 14
Highlighted
Beginner

trying running 

trying running 

debug dhcp message enable
Highlighted
Beginner

Thanks, for your reply, I

Thanks, for your reply, I will try it once I am on site, I guess the problem not form the DHCP scope as I am getting IP address when I connect my PC by UTP cable to the core in same VLAN 

Highlighted
Beginner

this command is not supported

this command is not supported on 6807 IOS ver 15.3(04r)

Highlighted
Cisco Employee

If you are having trunk port

If you are having trunk port to the controller make sure that the vlan is allowed on that port.

Share the "show run int gig <port>" output from the switch

Highlighted
Beginner

Hi Prasaxen, 

Hi Prasaxen, 

here you go 

interface TenGigabitEthernet1/1
switchport
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan 470-473
channel-group 12 mode on
end

interface TenGigabitEthernet1/2
switchport
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan 470-473
channel-group 12 mode on
end

interface Port-channel12
switchport
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan 470-473
end

interface Vlan470
description *** CORP SSID VLAN ***
ip vrf forwarding ENTERPRISE_DATA_VRF
ip address 10.64.128.1 255.255.254.0
end

ip dhcp pool VLAN_470
network 10.64.128.0 255.255.254.0
default-router 10.64.128.1

when I am setting the IP address statically on my laptop, I can fine reach the network

Highlighted
Cisco Employee

"show interface detailed

"show interface detailed <interface_name>" from the controller

Highlighted
Beginner

(Cisco Controller) show

(Cisco Controller) show>interface detailed wap_corp_470

Interface Name................................... wap_corp_470
MAC Address...................................... 00:a2:ee:9c:c6:f1
IP Address....................................... 10.64.128.10
IP Netmask....................................... 255.255.254.0
IP Gateway....................................... 10.64.128.1
External NAT IP State............................ Disabled
External NAT IP Address.......................... 0.0.0.0
VLAN............................................. 470
Quarantine-vlan.................................. 0
NAS-Identifier................................... none
Active Physical Port............................. LAG (8)
Primary Physical Port............................ LAG (8)
Backup Physical Port............................. Unconfigured
DHCP Proxy Mode.................................. Global
Primary DHCP Server.............................. 10.64.128.1
Secondary DHCP Server............................ Unconfigured
DHCP Option 82................................... Disabled
DHCP Option 82 bridge mode insertion............. Disabled
IPv4 ACL......................................... Unconfigured
mDNS Profile Name................................ Unconfigured
AP Manager....................................... No
Guest Interface.................................. No
3G VLAN.......................................... Disabled
L2 Multicast..................................... Enabled

Highlighted
Cisco Employee

central or local switching?

central or local switching?

Highlighted
Beginner

Sorry, I didn't get your

Sorry, I didn't get your question 

if you mean flexconnect, no I am using the normal mode which all the APs are registered to WLC and all the users VLANs are created on the core and trunked to WLC

on the access switches the AP's port configured as access to AP management vlan which is reachable by WLC

Highlighted
Cisco Employee

can you attach "show run

can you attach "show run-config" here and tell me the AP and SSID name

Highlighted
Beginner

SSID:CORPNET

SSID:CORPNET

AP:AP002A.1060.70BC

only one AP is in use so far for testing 

Highlighted
Beginner

suddenly, I can get IP

suddenly, I can get IP address, but whenever I tried to connect other laptop or phone to the same SSID I am getting the same IP address in all devices.

Highlighted
Cisco Employee

without changing anything?

without changing anything? take "debug dhcp packet enable" on the controller."show ip dhcp bindings" on the switch. make sure you forget the SSID on the devices

Highlighted
Beginner

Prasaxen, thanks for your

Prasaxen, thanks for your support.

I have found the issue, it was command line in my core where the DHCP scope has been configured causing this miss

"ip dhcp use subscriber-id client-id" once I took it off everything worked as expected 

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad

August's Community Spotlight Awards