cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
403
Views
0
Helpful
15
Replies
Highlighted
Beginner

ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Hi Guys,

 

does anyone know the problem that after a migration of RP2 from 3.x to 16.x the SIP10 cards are no longer recognized?

And yeah, I know that the SIP10 with 16.x are no longer supported, but the cards are not recognized anymore in other routers with 3.x, there are no LEDs blinking, status "unknown", nothing at all.

Thanks!

Everyone's tags (6)
15 REPLIES 15
Hall of Fame Expert

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Hello ,

have you upgraded to the new release 16.x the original ASR 1000 router with the SIP 10 linecard inserted ?

 

If yes, the IOS XE upgrade may have "corrupted" OR  updated the firmware on the unsupported linecard.

 

This is why the card is not recognized on other routers still having IOS XE 3.x

 

>> And yeah, I know that the SIP10 with 16.x are no longer supported, but the cards are not recognized anymore in other routers with 3.x, there are no LEDs blinking, status "unknown", nothing at all.

 

Hope to help

Giuseppe

 

Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x


Hello Giuseppe,

yes, we did the upgrade with SIP10 cards inserted.
Unfortunately, it was only after the upgrade that we realized that the cards would no longer be supported anyway.

Are there any options to fix this? Or are the cards lost?

PS It seems like the SIP10 cards got lost while upgrading the ROMMON from 15.3.1 to 16.9.5r (not while upgrading the IOS XE)!

Thanks!
Andre

Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Exactly what version of 16.X.X are we talking about?

When you say "not supported" what is the output to the command "sh logs"?

Finally, if you've upgraded from 3.X.X to 16.X.X did you upgrade the ROMMON?

Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Hi Leo,

It seems like the SIP10 cards got lost while upgrading the ROMMON from 15.3.1 to 16.9.5r (not while upgrading the IOS XE)!
It shows "unknown".

Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Post the complete output to the command "sh platform".
Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

NAME: "Chassis", DESCR: "Cisco ASR1006 Chassis"
PID: ASR1006           , VID: V02  , SN:

NAME: "module 0", DESCR: "Cisco ASR1000 Unknown SPA Interface Processor"
PID: ASR1000-SIP-UNKNOWN, VID:      , SN:            

NAME: "module 1", DESCR: "Cisco ASR1000 Unknown SPA Interface Processor"
PID: ASR1000-SIP-UNKNOWN, VID:      , SN:            

NAME: "module 2", DESCR: "Cisco ASR1000 Unknown SPA Interface Processor"
PID: ASR1000-SIP-UNKNOWN, VID:      , SN:            

NAME: "module R0", DESCR: "Cisco ASR1000 Route Processor 2"
PID: ASR1000-RP2       , VID: V02  , SN: 

NAME: "module R1", DESCR: "Cisco ASR1000 Route Processor 2"
PID: ASR1000-RP2       , VID: V02  , SN: 

NAME: "module F0", DESCR: "Cisco ASR1000 Embedded Services Processor, 20Gbps"
PID: ASR1000-ESP20     , VID: V03  , SN: 

NAME: "module F1", DESCR: "Cisco ASR1000 Embedded Services Processor, 20Gbps"
PID: ASR1000-ESP20     , VID: V03  , SN: 
          
NAME: "Power Supply Module 0", DESCR: "Cisco ASR1006 AC Power Supply"
PID: ASR1006-PWR-AC    , VID: V02  , SN: 

NAME: "Power Supply Module 1", DESCR: "Cisco ASR1006 AC Power Supply"
PID: ASR1006-PWR-AC    , VID: V02  , SN: 


Router# sh platform 
Chassis type: ASR1006             

Slot      Type                State                 Insert time (ago) 
--------- ------------------- --------------------- ----------------- 
0                             unknown               00:06:24      
1                             unknown               00:06:24      
2                             unknown               00:06:24      
R0        ASR1000-RP2         ok, active            00:06:24      
R1        ASR1000-RP2         ok, standby           00:06:24      
F0        ASR1000-ESP20       ok, active            00:06:24      
F1        ASR1000-ESP20       ok, standby           00:06:24      
P0        ASR1006-PWR-AC      ok                    00:05:28      
P1        ASR1006-PWR-AC      ok                    00:05:26      

Slot      CPLD Version        Firmware Version                        
--------- ------------------- --------------------------------------- 
0         N/A                 N/A                                 
1         N/A                 N/A                                 
2         N/A                 N/A                                 
R0        10021901            15.3(1r)S                           
R1        10021901            15.3(1r)S                           
F0        08041102            15.3(1r)S                           
F1        08041102            15.3(1r)S                           
          
Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

What command did you use upgrade the ROMMON? The other component are still running the old ROMMON firmware.
Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Rommon upgrade according to guide:
https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/routers/asr1000/rommon/asr1000-rommon-upg-guide.html


upgrade rom-monitor filename bootflash:asr1000-rommon.xxx-xx.x.pkg all

the linecards were tested with the Rommon 15.x.x and 16.x.x. Status and PWR LED are off. No communication with SIP

 

Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Did you reboot the router?

Can someone re-seat (pull both out, wait 10 seconds and push it back in) the two SIP10?  
Make sure the s_crews are secured.

Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

we've tried it all before, switched cards tried different chassis. LED's are always off. No connect to SIP linecard.

Only 3 of 9 cards are concerned. 

 

we switched cards, tried different chassis. So we tested everything.

I have searched several Cisco sites, including this guide: Without success

 

https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/interfaces_modules/shared_port_adapters/configuration/ASR1000/asr1000-sip-spa-book/asr-spa-tbl-sip.pdf

 

Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Contact Cisco TAC and organize for an RMA.
I find it odd that both SPA are down.
Hall of Fame Expert

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

Hello User404,

I agree with Leo open an RMA ticket for the affected SPA SIP 10 linecards.

 

It looks like there is no way to recover the linecards.

 

Hope to help

Giuseppe

 

Beginner

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

No contract available on those.

Hall of Fame Community Legend

Re: ASR1000-SIP10 unknow after migration from 3.x to 16.x

What happens if you downgrade the firmware?
CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards