cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
424
Views
0
Helpful
7
Replies
teymur azimov
Beginner

etherchannel is down at catalyst 6500

Hi dears. I have 2x6500s series catalyst core switch. i configurated vss. all them are working normal. but i have one problem. some of my servers link is down sometimes. I configurated server links as etherchannel.at etherchannel  not both of links down only one link down.

this modules i used to connect servers to  core switch. modules 3 and 7 slot.

  3   16  CEF720 16 port 10GE                    WS-X6716-10GE      SAL1414EL2Q

  7   16  CEF720 16 port 10GE                    WS-X6716-10GE      SAL1414ER93

the gbic:

NAME: "Chassis 1 Transceiver Te1/3/1", DESCR: "Chassis 1 X2 Transceiver 10Gbase-SR Te1/3/1"

PID: X2-10GB-SR     VID: V04 , SN: AGA1406XLZR

i attacted the log files.

why this issue is occur? the configuration is normal. this problem happens sometimes not always.

is this a gbic or module problem?

thanks.

7 REPLIES 7
teymur azimov
Beginner

the core switch iso is 12.2(33) SXI6. is a soft bug?

rsimoni
Cisco Employee

you need to perform some L1 traoubleshooting as we cannot tell what is wrong.

tray swap cable and ports and see if the issue follows the port or the cable or not. Depending on what you see you can draw your conclusions if the port, the module, the cable or the server nic has some issue.

Riccardo

thanks to reply me. as you see  my log file at same time some servers only one link is down. this problem is not happen always it happens one time at one month so it is very diffucult to think what is a problem.

i also think the :L1 troublshouting but i do not know what??

is it possible the bug of ios is 12.2(33) SXI6??

don't think so

your log files are pretty cryptic as without explanation nobody can understand them 

if only one server link is done I assume that it is always the same one, correct?

if this is the case simply swap the cable from the server point of view and see if the problem stays on the server port or change move to the other port.

ie if server is connected like this

nic 1   >  VSS1/1

nic 2   >  VSS2/1

swap cable like this

nic 1  >  VSS2/1

nic 2  >  VSS1/1

yes you are rigth.

switch 1:

tenGigabitEthernet1/3/6  link to BC01-SW

Last change : 10/14/2012 4:01:20 AM : up(last down time)

switch 2:

tenGigabitEthernet2/3/6  link to BC01-SW   normal working.

sw1:

           TenGigabitEthernet1/3/7  link to BC02-SW

                Last change : 10/5/2012 5:53:36 PM : up(last down time)

sw2:

TenGigabitEthernet2/3/7is normal working.

this port down at same time both switch.

TenGigabitEthernet1/3/8  link to WG-SW1

TenGigabitEthernet2/3/8  link to WG-SW1

this ports down at switch 2 . at switch 1 this ports are up.

sw2:

TenGigabitEthernet2/3/1  link to Main DB Node 1 (DBS1)  -down   9/13/2012

TenGigabitEthernet2/3/2  link to Main DB Node 2 (DBS2)  -down     9/13/2012

TenGigabitEthernet2/3/3  link to Data Analysis Server (DAS1) --down   9/13/2012

TenGigabitEthernet2/3/4  link to Traffic Signal Control Server (TSCL)     9/13/2012

  TenGigabitEthernet2/3/5  link to Redundancy Server (SBRS)-down       9/13/2012

TenGigabitEthernet2/3/6  link to BC01-SW -down    10/5/2012

TenGigabitEthernet2/3/7  link to BC02-SW-down  9/13/2012