cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
274
Views
0
Helpful
10
Replies
Highlighted
Participant

PBR route-map not working in EIGRP routing

I create PBR to divert traffic to next hop but it is not working
not sure where is the wrong config

I have 2 core switches to 2 WAN link with Active-Passive

Not sure where to apply the route-map, either on Outgoing interface or on the SVI

10 REPLIES 10
VIP Advisor

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing


@Mohd Khairul Nizam wrote:

I create PBR to divert traffic to next hop but it is not working
not sure where is the wrong config

I have 2 core switches to 2 WAN link with Active-Passive

Not sure where to apply the route-map, either on Outgoing interface or on the SVI


Hello

Does that network you have defined in the access-list of the route-map sit behind the interface you’ve applied the policy route to?

 

Is the next-hop specified in the policy- route map directly connected?

 



kind regards
Paul

Please rate and mark posts accordingly if you have found any of the information provided useful.
It will hopefully assist others with similar issues in the future
Cisco Employee

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

PBR redirects packets from ingress interfaces, PBR happens before the RIB lookup process, if a packet is already destined to go out an specific interface, it is because it already did a RIB lookup.

If your SVI is the ingress routed interface, then PBR should be placed there.
You can check if your PBR is successful when looking at counters under the #show route-map (name) command.

On a side note, which is the model and version of the switches you are running?
Participant

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

ok, now i apply the route-map into the SVI instead
but traceroute from host to destination still not reflect it to go to next hop

both Core SW is 4506 chassis

Cisco Employee

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

Please attach the following (from both cores)

#show ip cef 10.51.161.22
#show ip cef 10.111.123.95
#show ip route 10.15.7.9
#show ip cef 10.15.7.9
#show run int vlan (SVI number)
#show route-map ibmbackupsvr

#show module

Participant

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

as attached
is it maybe bcoz SVI is HSRP primary on Core 1?

VIP Mentor

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

Hello,

 

post a schematic drawing showing how network 10.51.161.0/25 is connected to the core switches, and how the next hop, 10.15.7.9, is connected to the core switches.

 

Also check your IP addressing: on Core1, 10.15.7.4/29 is not on the same subnet as the next hop, 10.15.7.9, while on Core 2, 10.15.7.12 is (on the same subnet as the next hop, 10.15.7.9).

 

Subnet 10.15.7.0/29

Host Range: 10.15.7.1 - 10.15.7.6

 

Subnet 10.15.7.8

Host Range: 10.15.7.9 - 10.15.7.14

 

Participant

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

attached diagram would help to understand 

Hall of Fame Master

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

Clearly the original configs that you posted were not correct since the ip policy was not applied on the interface where the data arrives at the switch. Can you post the current running config? We would like to see the result of the config changes that you made. In addition to the config it might be helpful to see the output of the commands show route-map and of show access-list.

 

HTH

 

Rick

Participant

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

i have found the solution and resolve this.
both my core have HSRP for the SVI.

currently the SVI is HSRP primary and connected directly to MPLS link 1.
Need to make the SVI as HSRP secondary than it able to next hop to another MPLS lin

Hall of Fame Master

Re: PBR route-map not working in EIGRP routing

Thanks for the update to let us know that you have found a solution for the problem. I am glad that you have been able to work this out successfully.

 

HTH

 

Rick

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards