cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
9532
Views
30
Helpful
6
Replies
mhdganji110
Beginner

Problem updating from 3.x to 16.x on my 4331. unknown image structure

I'm unsuccessful trying to update my 4331 from 3.x to 16.x and facing this error and booting witht he old one.

 

Boot image size = 583079197 (0x22c1151d) bytes

Package header rev 3 structure detected
Calculating SHA-1 hash...done
validate_package: SHA-1 hash:
        calculated 595cdb24:b9751f91:731a4622:7034be2b:f11d9c77
        expected   595cdb24:b9751f91:731a4622:7034be2b:f11d9c77

RSA Signed RELEASE Image Signature Verification Successful.
Package Load Test Latency : 10646 msec

Unknown image structure
boot: error executing "boot bootflash:isr4300-universalk9.16.09.01.SPA.bin"
autoboot: boot failed, restarting...

 

My config is this way:

boot-start-marker
boot system flash bootflash:isr4300-universalk9.16.09.01.SPA.bin
boot system flash bootflash:isr4300-universalk9.03.16.04b.S.155-3.S4b-ext.SPA.bin
boot-end-marker

Any idea?

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Georg Pauwen
VIP Expert

Hello,

 

the syntax looks ok actually. Can you try and upgrade the ROMMON (latest release is isr4200_4300_rommon_169_1r_SPA.pkg) ?

View solution in original post

Although the image was copied and verified but I decided to use a different and a little older image:

isr4300-universalk9.16.06.03.SPA.bin

And it was installed and is working properly

Now I'm going to retry installing the first one and will keep everyone informed

Thanks

 

View solution in original post

6 REPLIES 6
Georg Pauwen
VIP Expert

Hello,

 

the syntax looks ok actually. Can you try and upgrade the ROMMON (latest release is isr4200_4300_rommon_169_1r_SPA.pkg) ?

View solution in original post

mesehar
Cisco Employee

Yes, upgrade the ROMMON and if that does not help too, try downloading the image again.It could be a copy issue.

Leo Laohoo
VIP Community Legend

Upgrade the ROMmon first.

Although the image was copied and verified but I decided to use a different and a little older image:

isr4300-universalk9.16.06.03.SPA.bin

And it was installed and is working properly

Now I'm going to retry installing the first one and will keep everyone informed

Thanks

 

View solution in original post

Now the newer IOS-XE is also loaded flawlessly.
The first one had updated ROMMON and so ...
I just can't figure out why the new IOS didn't attempt to upgrade the ROMMON (just like the a-little-older-version IOS did)

Thank you   mhdganji110         I had the same problem    going from 3.16.04  (new box from cisco) to 16.6.4

troubleshot it almost the same way

With your suggestion  I loaded 16.3.7 with no problem, and after the reboot loaded 16.6.4