cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1210
Views
0
Helpful
3
Replies

VSM doesnt see VEM for Newly added ESXi 5.1

Sami AlSawaftah
Beginner
Beginner

Hello

I added a new ESXi 5.1 to my Cluster which has Nexus 1000v

installed the vib file to new esxi successfully

but show module on VSM doesnt show that VEM for that ESXi

even vem status showing OK and running vemcmd show card showing correct VLANs

but vemcmd show port showing Ports

is showing Admin Up but state Down

we shut the ports then no shut but with no luck

checked another VEM which is up , it is the same configuration from Nexus and Switches like the new one but still not showing

what to do ? any thing to be done with the extension ? manual registration or so so that VEM shows on VSM ?

Please Advise

1 Accepted Solution

Accepted Solutions

krun_shah
Beginner
Beginner

NExus 1000v VSM and VEM with version 4.2(1) SV1.5(2) support ESXi5.1.

If you are using Layer 2 mode, Make sure you have control and packet vlans allowed on the trunk port of the switch where you connect new host.

If you are using Layer 3 mode make sure VSM control0 IP address can reach vmknic assigned for control communication.

Keep one vNIC in vswitch and another in vDS and see if VEM shows up.

All above procedure can be done automatically using Java installer that comes with 4.2(1) SV1.5(2) code zip file.

View solution in original post

3 Replies 3

krun_shah
Beginner
Beginner

NExus 1000v VSM and VEM with version 4.2(1) SV1.5(2) support ESXi5.1.

If you are using Layer 2 mode, Make sure you have control and packet vlans allowed on the trunk port of the switch where you connect new host.

If you are using Layer 3 mode make sure VSM control0 IP address can reach vmknic assigned for control communication.

Keep one vNIC in vswitch and another in vDS and see if VEM shows up.

All above procedure can be done automatically using Java installer that comes with 4.2(1) SV1.5(2) code zip file.

I have L2

The issue was resolved using the mac-pinning command

I am not sure but will check and confirm with the network guys later

thanks

added more esxi servers successfully with no problems

i dont know why the second esxi did before

but I am happy now

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers