cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
1288
Views
0
Helpful
2
Replies
Highlighted
Beginner

Advanced Routing Configuration on RV320 and RV325 VPN Routers

Home use. (cable Wan modem x16 chan. ARRIS,SB6183)

to my new rv320 , newest firmware.   wan1 only usage, wan2, NC. Gateway mode.

I replaced a old  d_link, dir933 has krack-WPA, and maker says too old to suport so (parked it)

enter rv320,  no problems I do love it is a solid router, for many months, amazing actually.

my issue is getting my 3 ipwebcams (foscams) back on line, that is from the web to the cams.

All 3 are on wired gigalan switches and all work great locally

eg: 10.10.1.110:4444  (set up as fixed (reserved IP on the sub lan , at cam end and 320 side.)

the I have (for years) the noip.com account that sets up my real IP to  name, say

cam1.ddns.net:4444  (cam1 is not true im hiding real name here but ddns.net is real and works)

if i do full online IP scans for ports,  all ports are dead. but 4444. (shows open port, but no camera page) but in the stead.

but to my horror!

if Get not my camera page but the cisco log in page, (https, or http accessed) ouch

why?

I'm sure im doing it wrong, so dont hold back there... lol

I will never use vpn, and is off.

what confuses me is this.

I have block wan requests enabled. and...

examples below , snap shots.

why does 192.xxx.xxx do,  can I delete this, ive no need for vlan. or vpn.

cisco1.JPGcisco2JPG.JPGcisco3.JPG

 

when I browse my private web domain, it shows the CISCO login page no mater what I do.

with our with port address on the end,  cam1.ddns.net

please help me... thanks

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Thank you Rosica , for your help and support.!!

I deleted those 2  x  192.168.x.x addresses ,

REDUX 1

here is how i fixed this,

i put pico sized, mineweb.exe program on my pc, and its at 10.10.1.100:8000

set all firewalls to this and fails (wan to lan) lan ok.

now i go  to CISCO RV.

I disable the fire wall (check box)

bam all works great.

so what is wrong, i then go into Firewall Access rules and set RESTORE default RULES.
I enable fire wall in RV, and it still works. all does.

the lesson is, my PAT was in a war with Access rules.

just this and not any thing else makes it work.  works 3 ways, lan, lan to web and back, and on CELL.

pat.JPG

thanks, now only https access is needed. to cams.

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Beginner

Hello savvy2,

 

Regarding the VLANs 25 and 100, that are with the 192.168.x.x addresses - yes, you can delete them if you are not going to use them. If you decide you need some more VLANs in future - you can add them again, no problem.

 

On your other questions - when you have the Block WAN Request enabled, like it is by default - this option will only prevent you or anyone else to ping your RV320's public IP from the outside.

Highlighted

Thank you Rosica , for your help and support.!!

I deleted those 2  x  192.168.x.x addresses ,

REDUX 1

here is how i fixed this,

i put pico sized, mineweb.exe program on my pc, and its at 10.10.1.100:8000

set all firewalls to this and fails (wan to lan) lan ok.

now i go  to CISCO RV.

I disable the fire wall (check box)

bam all works great.

so what is wrong, i then go into Firewall Access rules and set RESTORE default RULES.
I enable fire wall in RV, and it still works. all does.

the lesson is, my PAT was in a war with Access rules.

just this and not any thing else makes it work.  works 3 ways, lan, lan to web and back, and on CELL.

pat.JPG

thanks, now only https access is needed. to cams.

 

View solution in original post