cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Announcement“Cisco Design Thinking Workshop”. Cisco Small Business is excited to invite its Silicon Valley customers to an exclusive interactive one-day session between customers and product Managers.  If you are interested in this exclusive workshop, please fill out the Registration Form. For more information, please check out our FAQ


Get the latest new and information the November issue of the Cisco Small Business Monthly Newsletter

10596
Views
25
Helpful
40
Replies

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17

Also to note here, my firmware is 1.4.2.19
Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

I have RV320s with 1.4.2.19 in production.

I upgraded one unit to 1.4.2.20 and was able to get it into production by manually entering all the settings.  Ugh!!

 

I took a working 1.4.2.19 unit off line and tried to connect from a laptop / browser.  Could not.

This from an unchanged unit that had been working on the network moments before!

These units were all trying to connect https://......

(I should note that the Firewall HTTPS: checkbox was NOT CHECKED - although I believe in the factory default settings it IS CHECKED).

I used the address [IP address}:8007 from the browser and THIS WORKS.  (But HTTPS://[IP address]:8007 does NOT WORK.

Now that I could reach the device, I did a few things:

1) I upgraded the firmware to 1.4.2.20 using the RV320 USB port and a flash drive.

2) I checked the configuration and it all seems fine.

3) I backed up the configuration to the USB flash drive .. so this could/should? be a 1.4.2.20 configuration in all respects.

4) I loaded the configuration from the backup on the USB flash drive.

 

 

 

 

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

I had some trouble with access to my daughter's RV320 router at her business of 13 people after upgrading to 1.4.2.1.22 the latest as of April.  I took a paper clip and did a factory reset after the upgrade.  The router reconfigured back to factory defaults using firmware 1.4.2.1.22. The router started running as it was still connected to the internet and all the PCs but I had no access for about 4 minutes even though I had internet access.   And then it let me login with cisco cisco using Microsoft Edge. And all is well.

Highlighted
Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

Hi Miran,

I really don’t want to spend time with such problems so I returned the Cisco
to the shop and got a TP-Link router instead that works just fine. With a
non-existing support (which is the case with all consumer products), the
unit must be ok from day one.


Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

Hello I try to enter 192.168.x.1 and do not enter, the same happens with the address https: //192.168.x.1: 8007. all this started after the installation of frimawere 1.4.2.22. any solution?

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

If you reset to factory defaults it is not going to be 192.168.x.1.  The factory reset IP is 192.168.1.1.

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

I don't see any mention of VLANs in the configurations in this discussion.  I have settled on making (i.e. keeping)  VLAN 1 (the default) the management VLAN.  With some Cisco devices, this seems to make a difference. 

Example:

If you have a VLAN 2 that's set to be the management VLAN and if you assign VLAN 2 to port 4 only and if you try to communicate via GUI on port 4 after upgrading the firmware .. it may not work.  

But, if you leave management on VLAN 1 then it seems to work OK.

My theory is this:

In the process of upgrading the firmware, the ability to communicate with the device over the management port & VLAN is disrupted and the process doesn't finish .. something like that.  

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS


@fmarshall wrote:

I don't see any mention of VLANs in the configurations in this discussion.  I have settled on making (i.e. keeping)  VLAN 1 (the default) the management VLAN.  With some Cisco devices, this seems to make a difference. 

This worked for me.  Strange.

 

(BTW I'm on an RV340 on latest firmware 1.0.03.15)

 

Changing VLAN1 from it's factory network address (192.168.1.1/24) would block access to the WebUI from the LAN.  Interestingly, remotely accessing the WebUI continued to work.

 

Factory resetting didn't help.  So I settled on the advice of @fmarshall and created VLAN2 for the LAN.  LAN interfaces 2-4 are untagged on VLAN2, and LAN interface 1 remains untagged on VLAN1.

 

It means that I can't access the Web UI from VLAN2 but so be it.  This kinda matches other Cisco devices that want a dedicated management port/VLAN.

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

Hello,

 

I have the same issue with a RV340 router and firmware 1.0.03.15.

I changed the VLAN from default to 10.0.1.x/24.

Access from VLAN on port 443 only works with default subnet 192.168.1.x.

With my own VLAN I tried to set the port 8443 but i didn't work (maybe it's some kind of conflict because I use the same port for Remote Web Access on WLAN).

Then I set the port 4433 and now it's OK; I can access to Web GUI from the VLAN.

I hope it can helps.

Regards

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

Hello !

I have the same issue with a RV320

I had access if I unplugged the WAN and restarted
As soon as I put the WAN back I lost access
AND by chance I fall on the field time !!!!
It contained the value of a wget .... bingo ....
See the scrennshot

 

Sans titre.png

 

Beginner

Re: Cannot access Web Gui Interface on RV320 after upgrade to 1.4.2.17? Use [IP address]:8007 and NOT HHTPS

Hello everybody,

 

I had the same issue trying to access from the WAN but i can access from the LAN without any issue, i've also configured a 1:1 NAT with a public IP in a MKT router so i can access using the public IP from the MKT but if i try to access using the public IP from the WAN i never get access to the router, hope this work for someone else. My firmware version is v1.4.2.22.