cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

CISCO SWITCHES FOR SMALL and MEDIUM BUSINESS

Introducing the next generation of Cisco Small and Medium Business Switches. Cisco is refreshing its SMB Switch portfolio. Click here  to learn more.


501
Views
0
Helpful
2
Replies
Beginner

SRW2016 v03 to SG300-10 v05?

My first question is:  Can a VLAN set up on an SRW2016 v03 be trunked to the same VLAN on an SG300-10 successfully?

I have this:

RV320 router in very simple gateway mode - no VLANs.  DHCP enabled.

{ RV320 LAN port}

{SRW2016 v03 Port, Access, VLAN100, Untagged}

     {SRW2016 v03 Port, Trunked VLAN1 Untagged, VLAN100 Tagged}

          {This works to get DHCP on VLAN100}

     {SRW2016 v03 Port, Access, VLAN100, Untagged}

          {this works to get DHCP on a laptop which is not VLAN aware}

     {SRW2016 v03 Port, Trunked VLAN1 Untagged, VLAN100 Tagged}

          {This goes to trunked port on SG300-10}

          {SG300-10 v05 Port, Trunked, VLAN1 Untagged, VLAN100 Tagged}

                 {SG300-10 Port, Access, VLAN100, Untagged}

                      {Laptop gets DHCP service on VLAN100}

                  {SG300-10 Port, Trunked, VLAN1 Untagged, VLAN100 Tagged}

                       {VLAN aware VOIP Phone does not get DHCP service on VLAN100}

                        {Switch sees phone MAC address on VLAN1}

     

So, in words: VLAN100 works fine on the SRW2016 it appears.

However, when trunked to an SG300-10, VLAN100 works coming out of a VLAN100 access port but not out of a Trunked VLAN1/VLAN100 port.

 

Is this to be expected or is there something subtle that needs to be done?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Beginner

Re: SRW2016 v03 to SG300-10 v05?

Thanks.

I did find the problem.  A VOIP phone connected to the downstream SG300-10 trunked port initializes on VLAN1 - so that gave the impression of what I described.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Explorer

Re: SRW2016 v03 to SG300-10 v05?

I don't think it is the SG300-10 switch trunk issue.  I have a SG300-28 in layer 3 mode feeding a SG300-10MPP switch in layer 2 mode.  The SG300-10 is powering some WAP371 APs using trunks as I have 2 SSIDs on the WAP371 wireless units which are on separate VLANs.  Both SSIDs on separate VLANs get the correct DHCP IP addresses.  The SG300-10MPP is connected to my SG300-28 with a trunk port. 

Beginner

Re: SRW2016 v03 to SG300-10 v05?

Thanks.

I did find the problem.  A VOIP phone connected to the downstream SG300-10 trunked port initializes on VLAN1 - so that gave the impression of what I described.

View solution in original post