cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Get the latest Cisco news in this February issue of the Cisco Small Business Monthly Newsletter

6264
Views
0
Helpful
16
Replies
Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hi all,

Got my very first WAP561 Access Point, trying to get Capitve Portal to work and the local authentication page never comes up for my guest login, have followed the help steps, created instance, web locate, group and user, tied them all together but nothing

Any ideas? anyone used the inhouse local database and authentication page to do this yet?

Thanks

Kev

Everyone's tags (3)
16 REPLIES 16
Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Morning All,

Anyone with any ideals? I have no clue why its not working

Thanks

Kev

Highlighted
Rising star

WAP561 no authentication page

Hi Kevin,

Please contact the Small Business Support Center and speak with an engineer.  The contact information is located here: https://www.cisco.com/en/US/support/tsd_cisco_small_business_support_center_contacts.html

Regards,
Cindy Toy
Cisco Small Business Community Manager
for Cisco Small Business Products
www.cisco.com/go/smallbizsupport
twitter: CiscoSBsupport

Regards, Cindy If my response answered your question, please mark the response as answered. Thank you!
Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hello Kev,

These are just some general troubleshooting tips but you may want to reset the device, just make sure to save the configuration as to not lose your current configuration because a reset will set the device to factory default settings. Another tip would be to download the latest firmware if you are not on the most current version. Also, I know you said you followed all of the configuration steps for Captive Portal but here is another resource you may want to take a look at in order to confirm you either did set it up correctly or if there's something you need to modify.

Create Captive Portal on WAP561 and WAP551

Hope this helps,

Madison

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hi

Sorry have been away

Ok, have reset the device to factory default, the AP was already running latest firmware.

I found your link to be very helpful, but going from that link, I still believe I have the correct config and sadly still doesn't work.

I have a TAC open and we still haven't sorted it!

I have opened up another AP from the same order and left old firmware on, but again no in-house authenicatetion page coming up for guest users to login in too.

I do have another issue that I will post now.

any more ideals very welcome, pity you cant ssh and copy the config.

thanks

Highlighted
Rising star

WAP561 no authentication page

Hi, My name is Eric Moyers. I am a Network Support Engineer in the Cisco Small Business Support Center. Thank you for using the Cisco Community Post Forums.

I have reviewed your case and I am working with your current Engineer to help resolve this for you.

Thanks

Eric Moyers    .:|:.:|:.

Cisco Small Business US STAC Advanced Support Engineer

CCNA, CCNA-Wireless

866-606-1866

Mon - Fri 09:00 - 18:00 (UTC - 05:00)

*Please rate the Post so other will know when an answer has been found.

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Thanks Eric, look forward to hearing from you

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hi Eric,

I am looking to get this escalated if possible, i really need to have this working or find another product that does work!

Thanks

Kevin

Highlighted
Rising star

Re: WAP561 no authentication page

Hello Sir, Sorry I have been out of touch for a little bit. Was out of work for a couple of days and just getting back and getting caught up..

Please loof at this document and see if following it might help any.When doing Captive Portal on the WAP 100, 300 and 500 series Access Points there are a couple of little gotcha's. I believe I have them fully noted in this.

Not knowing where you have left off. I would delete everything up to this point and begin fresh. If you still have issues, I will be glad to set up a time to work with you directly by doing a WebEx so I can see your AP directly.

Eric

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hi Eric,

We all need to have time off mate, re-charge the batteries 

The document is what both I and some of your fellow colleagues have set the AP up as, though the redirect says its for when a successful login has happened, and else where I read its for sending to a login page of own our (which we dont have)

Currently Borislav is looking at this, I would like your view on how the untagged & management vlan should be setup in a guest access solution.

Thanks

Kev

Beginner

WAP561 no authentication page

Hi

Any update on this guys?

Thanks

Kev

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

I'm having the same problem.  Followed the instructions from Cisco exactly and it's not even working at all.  I simply want to have a guest access SSID that is on a separate network that can only go to the internet and NOT be able to access our main network.  Cisco claims this can easily be done with the Captive Portal.  I have 3 of these WAP561's and they are useless to me if I can't get this done.

I will probably open a TAC case as well.  I've wasted enough time trying to figure this out on my own.


Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Hi Richie,

that bit will work, but only without enabling the captive portal and having the correct topologly in place. Cisco are saying the portal only works on the management vlan, but I dont see the sense in that at all, it seem draft!!

I am trying to chase, but feedback is very slow coming.

Thanks

Kev

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

Got the guest access working by just changing it to VLAN 1 which isn't acceptable.  You're right though.  These are supposed to give "highly secure guest access".  Not sure how secure it is being on VLAN 1.  I need the guest access on a entirely different VLAN that can ONLY go to the internet.  I would imagine the AP would need to be able to do DHCP on its own, but these cannot, correct?

Also had the problem with freezing with the latest firmware.  Had to physically disconnect the cable and reconnect to reboot (you can see how fun that will be when they are mounted to the ceiling).  Downgraded to the earlier firmware and we'll see if that happens again.

Very disappointed with these.  Probably going to return them.

Highlighted
Beginner

WAP561 no authentication page

ktwaddell,

    Not sure if you ever got this working, but I had the same problem when I originally stood this up on my network.  I found that for the captive portal to work the guest vlan must be allowed to access the management portal ip address on port 443.  Basically the captive portal redirects the user to the ip address of the management portals.  What really bothers me about this is that once the user has authenticated they can still web browse on port 443 to the management portal and you can not change the default username or create a new username with read and write access.  Bottom line make sure you have a stronge admin password and change frequently.  Hope that helps and good luck.