cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Welcome to the Smart Net Total Care Community!

Our community includes Cisco experts to answer your questions about the Smart Net Total Care (SNTC) portal and CSP-Collector.
Click the navigation links below to access materials for using our service and supported collectors.

682
Views
19
Helpful
53
Replies

Just doing discoveries and

Just doing discoveries and inventories.  I have a weekly inventory scheduled and it has failed every week.  It is set to run tomorrow morning at 2 AM Eastern.  I come in Wednesday morning to check the job, and I can't login using my TACACS server credentials, that is my first clue that connectivity is broken.  So I SSH into the server, run the service cspc restart command, wait until it completes and then I can login.  Check the job and it failed.  I then manually run it, and it works.  Eventually, something will happen again and I lose connectivity and I have to run the command again. 

Another way I can tell something is wrong, I go to Administration, Server Properties, and everything is blank.  When it is working it shows the IP info and the time/timezone, and the server version.

Thanks,

Mike

Cisco Employee

Next time, try using the

Next time, try using the default username admin and password Admin#123 and see if it goes down again. I want to rule out any issue with the TACACS.

For the inventory that is failing - could you go to Reports > Inventory Jobs and send me a screen shot of the job log for the last one that failed?

Thanks,

Lynden

I logged in using the admin

I logged in using the admin user, and the scheduled job didn't even run last night, or if it did, there is no log entry for it.  Here is a screenshot of that.  Also, when I try to pull up the job log for the last one that failed, it is just a blank screen.

Also, when I go to Reports, Job Management Reports, I get what is shown in Capture4.

Thanks

Cisco Employee

Hi Michael,

Hi Michael,

We're still working on this. Could you post:

1) The Server Properties section when it is blank

2) The Server Properties section when it is not blank (all the screens in that section)

3) Administration > View Installed Patches

4) Administration > Remote Authentication Servers to show the TACACs set up

5) The name of the entitlement file generated when you first set up the collector

Thanks,

Lynden

Screenshots attached.  I had

Screenshots attached.  I had to restart the service again this morning, I couldn't even view the installed patches or Remote Auth servers until I did.

Cisco Employee

Thank you Micheal, I'll pass

Thank you Michael, I'll pass this along and see if we can replicate the issue.

Could you let me know what program you are using to SSH into the collector? Also, do you normally log in with the "admin" username, or the "collectorlogin" username when you SSH?

Thanks,

Lynden

I use SecureCRT mostly.  I've

I use SecureCRT mostly.  I've also used Putty.  When I login I mostly use admin, but I've been using collectorlogin so I can run the netstat command.  Thanks.

Cisco Employee

When you navigate to the

When you navigate to the collector through your browser, do you use the IP addresses like this:

https://10.20.53.88:8001

or do you use the hostname, if you have one assigned?

Thanks,

Lynden

Yes, I use the IP address as

Yes, I use the IP address as shown, no hostname.

Cisco Employee

Are there any other users

Are there any other users that have access to the CSPC or are you the only one using it?

Right now it is mostly just

Right now it is mostly just me.  However, I did setup a few users, and one of them did tell me when they tried to login they were unable to.  I haven't had them try anymore until this is resolved.

Cisco Employee

Hi Michael,

Hi Michael,

Let's try this as an experiment:

1) Deploy a new VM with a different IP address

2) Don't do any of the other set-up

3) Test the login connectivity on it whenever you use the real one

4) If it is also experiencing login difficulties, try moving it to different places in the host, or change VLANs to see if that has any effect

Hopefully that will give us some more clues as to what might be going on.

Thanks,

Lynden

Working on this now, but what

Working on this now, but what do you mean by not doing any of the other setup?  Other than licensing and registering the collector, and setting up remote authentications, I didn't do any other setup.  Will I be able to login to the gui without licensing and registering this collector?

Cisco Employee

Hello Michael,

Hello Michael,

On the new VM test, you can import your CSPC license so that you will be allowed to login to the GUI each time during your testing.  From there will not need to do any setup for credentials/discovery/jobs.


Thank you,

Jarrett

Logged into both servers this

Logged into both servers this morning.  The original server, nothing is working.  The new server, stuff is working, but since it isn't really configured to do anything, I'm not sure how this is a test.

I tried running a backup on the original server this morning when I realized there were issues, and got the attached error.  I ran 3 backups yesterday without issue, before this crashed.  If I reset the service, I would be able to run the backup, and do anything else until it crashes again.

Just to be clear on the login issues, I normally never have issues logging in with the local admin account.  Just once, and that was after not using the server for a few days.  I deleted all the user accounts on the original server and the remote authentication servers, but that didn't help.  The issue isn't logging in, the issue is that something is crashing on the server that is preventing me from doing anything until I run the reset command.  Because of this, I can't schedule anything because it never runs.

Thanks

Mike

CreatePlease to create content
Right-rail
Navigation
Be sure to bookmark these support pages and use them in the future to find all the self-help information.
Helpful Links