cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1951
Views
0
Helpful
2
Replies
Juergen Hofer
Beginner

6807 / sup2T QoS queuing config with MQC

hello community

 

i try to set up QoS a new 6807 switch with sup2T and a WS-X6824-SFP card.

according the medianet QoS desgn guide and config guide for version 15.1SY the sup2t supports MQC (3CPL) policy based for queueing.

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/solutions/Enterprise/Video/qoscampuscat6500sup2taag.html#wp1054173

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/15-1SY/config_guide/sup2T/15_1_sy_swcg_2T/qos_policy_based_queueing.html

 

since the WS-X6824-SFP card has 2P3Q8T, i tried the following config:

 

policy-map type lan-queuing p_map_1p3q8t
 class type lan-queuing c_map_cos_5
    priority
 class type lan-queuing c_map_cos_6_7
    bandwidth remaining percent 40
    queue-buffers ratio 15
     random-detect cos-based aggregate
     random-detect cos values 6 7 percent 70 100
 class type lan-queuing c_map_cos_2_3_4
    bandwidth remaining percent 30
    queue-buffers ratio 20
     random-detect cos-based
     random-detect cos 2 percent 40 70
 class class-default
    bandwidth remaining percent 25
    queue-buffers ratio 20
     random-detect cos-based
     random-detect cos 0 percent 40 70
     random-detect cos 1 percent 70 100

 

this part works. class maps type lan-queuing are defined as well.

 

but when i am applying the "service-policy type lan-queuing output p_map_1p3q8t" to the Gigabit ports, it say: 

Propagating [attach] lan queueing policy "p_map_1p3q8t" to Gi1/1/2 Gi1/1/3 Gi1/1/4 Gi1/1/5 Gi1/1/6 Gi1/1/7 Gi1/1/8 Gi1/1/9 Gi1/1/10 Gi1/1/11 Gi1/1/12

 

BUT the service policy is goes not active on the ports. and the "sh policy-map type lan-queuing interface" shows nothing.

 

i am wrong with my config / thinking? can sombody point me to the right direction.

 

TIA

juergen

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi Jürgen

Try to remove "bandwidth remaining percent 25" in the class-default and attach the service policy to all interface which belong to the same port asic.  WS-X6824-SFP have two port asic. As I know ports 1-12 share port asic 1 and port 13-24 are on port asic two.

Therefore attach it like that:

interface range Gi1/1/1-12

service-policy type lan-queuing output p_map_1p3q8t

 

If you also need the queuing polic on lets say Gi1/1/15 then you need it also to attach to:

interface range Gi1/1/13-24

service-policy type lan-queuing output p_map_1p3q8t

 

Cheers

 

Luke

View solution in original post

2 REPLIES 2

Hi Jürgen

Try to remove "bandwidth remaining percent 25" in the class-default and attach the service policy to all interface which belong to the same port asic.  WS-X6824-SFP have two port asic. As I know ports 1-12 share port asic 1 and port 13-24 are on port asic two.

Therefore attach it like that:

interface range Gi1/1/1-12

service-policy type lan-queuing output p_map_1p3q8t

 

If you also need the queuing polic on lets say Gi1/1/15 then you need it also to attach to:

interface range Gi1/1/13-24

service-policy type lan-queuing output p_map_1p3q8t

 

Cheers

 

Luke

thank you luke!

already found that wrong point. :)

and it hited a bug as well. so the telnet session did not gave me a feedback.

 
"Policy attach Failed" not printed when connected via telent or ssh
CSCur92556
 
cheers,
juergen