cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

91
Views
0
Helpful
3
Replies

877W-M Routing ADSL

Hi,

 

i own a Cisco 877W-M and a adsl line from Tele2.

i got it running with the adsl interface.

so it authenticates, and gets an ip adres, but when i use "test connection" i get an error that the "Exit interface" doesnt goes to the internet, and says its an routing issue.

 

and to be honest, i dont know what to change to get it working.

i use the dns servers provided by the ISP, so that should work.

 

here's an screenshot of the error, and solution i get?

ive also tryed to use this forum post, but that also doesnt work.

 

https://supportforums.cisco.com/document/116711/static-routes-next-hop-exit-interface-or-ip-address

Don't forget to rate helpful posts.
Everyone's tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Collaborator

Hi,Do you have a static route

Hi,

Do you have a static route to the Internet? Something like ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 0

 

thanks

John

**Please rate posts you find helpful**

View solution in original post

3 REPLIES 3
Collaborator

Hi,Do you have a static route

Hi,

Do you have a static route to the Internet? Something like ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 0

 

thanks

John

**Please rate posts you find helpful**

View solution in original post

Highlighted

that was indeed the issue,but

that was indeed the issue,

but im guessing there's something wrong with the routing from dhcp to Dailer0,

because when i ping from console i get a 100% response, but from the client i get 0%

 

but the wan links seems to be working now, so that's one routing problem solved :)

Don't forget to rate helpful posts.
Rising star

As John has said, it sounds

As John has said, it sounds like the Router may not have a default route set. 

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards