cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
396
Views
0
Helpful
8
Replies
Highlighted
Beginner

change module cause some ports of a server offline

Hi

I have a server with 4 ethernet ports, 1G, they are bonded together, two of them was pluged into cat6500 module WS-X6724-TX. now we have moved the two ports to the replace module WS-X6748-GE-TX.

the one of the two ports are not online.

cat6500#sh run int g10/2

interface GigabitEthernet10/2

   description moved server

   switchport

   switchport access vlan 102

   switchport mode access

   no cdp enable

   spanning-tree portfast edge

end

I have also run sh run all and I found that there is a shutdown existed on show run all:

cat6500# sh run all | b interface GigabitEthernet10/2

interface GigabitEthernet10/2

  description moved server

  switchport

  switchport access vlan 102

  switchport mode access

  shutdown                          ----> this is a suprise!!!

  no mab

  snmp trap link-status

  no cdp enable

  spanning-tree portfast edge

!

I have checked server side, the bond configuration are same no changed.

Please advice what is possible reason replace module will cause link offline? why "sh run all" give the port is shutdown? anywhere I can fix this problem?

Any comments will be appreciated

Thanks in advance

Julxu

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted
Hall of Fame Expert

Hi,

So, what happens if you do a "no sh" under the interface?

Also, can you post "sh ip int bri gi10/2"?

What version of IOS are you using?

sh ver | inc bin

HTH

View solution in original post

Highlighted

Hi,

What i see here is tht u have replaced the 24 port module with a 48 port module..is it installed in the same slot or other slot..?.

If it is installed in the same slot then i suggest u to clear the config of this module and re-configure it.

Thanks

View solution in original post

8 REPLIES 8
Highlighted
Hall of Fame Expert

Hi,

So, what happens if you do a "no sh" under the interface?

Also, can you post "sh ip int bri gi10/2"?

What version of IOS are you using?

sh ver | inc bin

HTH

View solution in original post

Highlighted

did go to conf t and the internet, "no shut" not improve, the "sh run all" still give shutdown word.

sh ip int brief g10/2

interface                             IP-Address        OK?   Method  Status   Protocol

GigbitEthernet9/2             unassigned       Yes   unset      down    donw

I did few times, the status, protocol change time by time, from up to down.

Highlighted
Hall of Fame Expert

Is the output you provided from the actual switch? because

Protocol

donw ????

What is the output of show module?

Also, can you take the module out and reinsert it again?

HTH

Highlighted

Yes, the protocol is down on the switch. I did not copy/paste, because this web do not allow me to paste, (or I do not know how to). 

ok, I have not remove the module, but put it on another module, with a port that with "no shut" on the interface. same result. so, perhaps I have misleading.

however, the link is up/down.

Highlighted

Hi,

What i see here is tht u have replaced the 24 port module with a 48 port module..is it installed in the same slot or other slot..?.

If it is installed in the same slot then i suggest u to clear the config of this module and re-configure it.

Thanks

View solution in original post

Highlighted

thanks for reply.

it is different slot.

Highlighted

Hi,

Can u paste the output of show module.

Thanks

Highlighted

Thanks for all of you, problem solved. cable is broken, we did not thing just unplug from one port and plug into another port will broke it.

thanks for all the help, your help lead to the problem solving. many thanks.

Content for Community-Ad