cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
2718
Views
0
Helpful
3
Replies

Glean adjacency drops

Miguel Ortega
Level 1
Level 1

Hi to all

 

Yesterday i found on my 9300 output drops, using 

Cisco CLI Analyzer tool, i found that is due to Glean Adjacency 

interface with drops is connected directly to our fw with internet access, 

changed cables and both interfaces have same speed 1Gb

What can i do or check to solve that, i am not an expert on CEF  just know that is used on L3 switchs to forward packets,

there is no problems with stp either

 

below is the command output

 

thanks in advance for any help or clue to solve it

 

Core_Central#show platform software fed switch active punt cause summary
Statistics for all causes

Cause Cause Info Rcvd Dropped
------------------------------------------------------------------------------
7 ARP request or response 1886094093 0
11 For-us data 463554969 0
21 RP<->QFP keepalive 11447170 0
24 Glean adjacency 313150514 128938835
29 RP handled ICMP 19401062 0
45 BFD control 38 0
55 For-us control 16896846 0
58 Layer2 bridge domain data packe 13623897 0
60 IP subnet or broadcast packet 272426939 0
96 Layer2 control protocols 195979535 0
------------------------------------------------------------------------------

 

3 Replies 3

marce1000
VIP
VIP

 

 -  FYI : https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-9300-switch/216236-troubleshoot-output-drops-on-catalyst-90.html

 M.



-- Each morning when I wake up and look into the mirror I always say ' Why am I so brilliant ? '
    When the mirror will then always repond to me with ' The only thing that exceeds your brilliance is your beauty! '

Thanks it was very useful, but i don`t know was happen but when i am execute this command on interface that have drops

i got this error, i can`t find anything about it

 

#show platform hardware fed switch active qos queue config interface gigabitEthernet 2/0/30
Interface GigabitEthernet2/0/30 not found, err 18

 

But if i use the same  with another interface, got rigth answer

 

#show platform hardware fed switch active qos queue config interface gigabitEthernet 1/0/30
DATA Port:29 GPN:30 AFD:Disabled FlatAFD:Disabled QoSMap:0 HW Queues: 232 - 239
DrainFast:Disabled PortSoftStart:2 - 1800
----------------------------------------------------------
DTS Hardmax Softmax PortSMin GlblSMin PortStEnd
----- -------- -------- -------- -------- ---------
0 1 6 200 7 800 19 475 0 0 3 2400
1 1 5 0 8 1200 19 712 8 300 3 2400
2 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
3 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
4 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
5 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
6 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
7 1 5 0 6 0 0 0 0 0 3 2400
Priority Shaped/shared weight shaping_step sharpedWeight
-------- ------------- ------ ------------ -------------
0 0 Shared 50 0 0
1 0 Shared 75 0 0
2 0 Shared 10000 0 0
3 0 Shared 10000 0 0
4 0 Shared 10000 0 0
5 0 Shared 10000 0 0
6 0 Shared 10000 0 0
7 0 Shared 10000 0 0

Weight0 Max_Th0 Min_Th0 Weigth1 Max_Th1 Min_Th1 Weight2 Max_Th2 Min_Th2
------- ------- ------- ------- ------- ------- ------- ------- ------
0 0 796 0 0 890 0 0 1000 0
1 0 956 0 0 1068 0 0 1200 0
2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
6 0 0 0 0 0 0 0 0 0
7 0 0 0 0 0 0 0 0 0

hello

looks like this bug (it is for C9500 stack wise)

 

https://bst.cisco.com/bugsearch/bug/CSCvg89791

 

Review Cisco Networking for a $25 gift card