cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
109181
Views
30
Helpful
36
Replies
Highlighted
Beginner

Hulc LED Process

Hi All,..

I saw in my switch there is a hig processor CPU in PID 110, could you please advice me what it is? and how to solve this?

Device type : WS-C3560G-48PS

-----------------------------------------

Switch#sh proc cpu sor

CPU utilization for five seconds: 23%/0%; one minute: 22%; five minutes: 21%

PID Runtime(ms) Invoked uSecs 5Sec 1Min 5Min TTY Process

110 11990607 1436516 8347 15.97% 15.83% 15.84% 0 Hulc LED Process

-----------------------------------------

Thanks

36 REPLIES 36
Highlighted

Cisco Team,

I have facing HULC LED process cpu high utilization on Cisco 3560 device

Kindly see this issue Coz We have a lot of 3560 devices .

 

CPU utilization for five seconds: 45%/27%; one minute: 77%; five minutes: 81%
 PID Runtime(ms)   Invoked      uSecs   5Sec   1Min   5Min TTY Process
 112    92636289  11819413       7837 10.22% 12.50% 12.82%   0 Hulc LED Process
 162         572       149       3838  0.79%  0.47%  0.12%   1 SSH Process
  34      243793      9957      24484  0.63%  0.06%  0.01%   0 Per-minute Jobs
   4      759941     69775      10891  0.47%  0.08%  0.06%   0 Check heaps
 167      908721   2401823        378  0.31%  0.25%  0.17%   0 IP Input
  49      108374  27272839          3  0.15%  0.03%  0.00%   0 Fifo Error Detec
  82     2985986    581464       5135  0.15%  0.17%  0.24%   0 hpm counter proc
  21       59657    581607        102  0.15%  0.02%  0.00%   0 IPC Deferred Por
 121      113837    235117        484  0.15%  0.02%  0.00%   0 HRPC qos request
 120      929926    117568       7909  0.15%  0.13%  0.12%   0 HQM Stack Proces
  10           0         1          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 CEF MIB API
   9      677969   2742900        247  0.00%  0.09%  0.09%   0 ARP Input
   8           0         1          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 Crash writer
  11           0         2          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 AAA_SERVER_DEADT
  12           0         2          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 AAA high-capacit
   7        2729     68702         39  0.00%  0.00%  0.00%   0 Net Input
  17          25      9815          2  0.00%  0.00%  0.00%   0 IPC Dynamic Cach
  18           0         1          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 IPC Zone Manager
   6           0         2          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 Timers
  13           0         1          0  0.00%  0.00%  0.00%   0 Policy Manager
  14          16         5       3200  0.00%  0.00%  0.00%   0 Entity MIB API

Highlighted

Read my answer above:

I have fought this matter with the TAC for quite a long time, they were adamant:

no fix is possible (hard to believe, I know) and one has to keep it as it is.

Highlighted

Hi,

I have few 2960XR-48FPD-I switch which is also facing high HULC LED process.

roughly about 26% all the time.

Running on version 15.0(2)EX5

So i just want to confirm there is no known fix version?

Will it cause any performance issue?

Thanks.

Highlighted

This thread is about older models. Since your is much newer, you should try opening a case anyway to see what is Cisco response.

Highlighted

Hi Paolo

  did you find any solution for this.?

Thanks

 

Highlighted

We use the WS-C2960S-48FPD-L Model and I just noticed the following bug was recently posted by Cisco regarding the Hulc LED Process and High CPU usage:

https://quickview.cloudapps.cisco.com/quickview/bug/CSCtg86211

Highlighted

Hi , i have this issue now with C2960S-UNIVERSALK9-M), c2960s-universalk9-mz.150-2.SE4

support team opened TAC with cisco and recommended to upgrade to 15.0(2)SE8

 

problem is i can only upgrade to 15.0(2)SE6 >>> do you know if this version will fix the issue ?

Highlighted

I had the same issue with 3750stack with IOS 15.0(2)SE5.  But the bug CSCsi78581  does not hit with this IOS. Do you know if there is another bug for 15.x?

Highlighted

The fact that the version list for the bug doesn't include your version does not mean is not there, as your report demonstrate.

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

Hey Paolo!

 

You're back!  Hope you're doing well.  Some of us have been wondering what ever happened to you.

Highlighted

Thanks Leo..  Just took time off.

Highlighted

I had the same issue with 3750stack with IOS 15.0(2)SE5.  But the bug CSCsi78581  does not hit with this IOS. Do you know if there is another bug for 15.x?

The most stable IOS for the 3560/3750 series of switches has always been 12.2(55)SE-train.  Try 12.2(55)SE10.  Any other IOS version is just plain garbage.

Highlighted

Hi Leo,

I got high cpu utilization for a long time on the same switch which is running C2960 Software (C2960-LANBASEK9-M), Version 15.0(2)SE6

I need to run the same 15.x IOs.

can you please suggest the IOS which is not affected by bug CSCsi78581.

SW5#show processes cpu | ex 0.00
CPU utilization for five seconds: 82%/33%; one minute: 82%; five minutes: 87%
PID Runtime(ms) Invoked uSecs 5Sec 1Min 5Min TTY Process
45 9315208 52503688 177 1.75% 1.45% 1.51% 0 Net Input
53 6268876 386239552 16 0.47% 0.12% 0.10% 0 DownWhenLooped
69 12859754 187938145 68 0.15% 0.07% 0.11% 0 RedEarth Tx Mana
74 67204962 956595118 70 0.63% 0.43% 0.36% 0 Fifo Error Detec
105 16480672 20214830 815 0.31% 0.37% 0.36% 0 hpm counter proc
133 83973414 504307953 166 32.90% 33.47% 33.88% 0 Hulc LED Process
142 33521049 4039068 8299 0.31% 0.17% 0.16% 0 HQM Stack Proces
165 9395187 201949573 46 0.79% 0.30% 0.30% 0 UDLD
183 385 229 1681 0.15% 0.01% 0.01% 1 Virtual Exec
201 29114634 35845034 812 0.15% 0.16% 0.15% 0 Spanning Tree
223 41728709 42681366 977 4.15% 4.05% 4.80% 0 IGMPSN
230 32514585 44302472 733 0.47% 0.46% 0.60% 0 Marvell wk-a Pow

SW5#show version
Cisco IOS Software, C2960 Software (C2960-LANBASEK9-M), Version 15.0(2)SE6, RELEASE SOFTWARE (fc2)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 1986-2014 by Cisco Systems, Inc.
Compiled Wed 09-Apr-14 03:40 by prod_rel_team

ROM: Bootstrap program is C2960 boot loader
BOOTLDR: C2960 Boot Loader (C2960-HBOOT-M) Version 15.0(2r)EZ1, RELEASE SOFTWARE (fc2)

LPTRIST07S005 uptime is 33 weeks, 2 days, 23 hours, 17 minutes
System returned to ROM by power-on

Thanks in advance

Highlighted

I have the same issue

Highlighted

I have the same issue. Costs us hundreds of man hours.

Content for Community-Ad