cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
296
Views
0
Helpful
3
Replies

Interfaces UP before boot process finished in a Catalyst 9500 Virtual Stack

Hello all,

I have a Catalyst 9500x Virtual Stack and 2 Routers connected to these Switches.

Router 1 is the Primary Wan link and is connected to Switch 1 (Master) and Router 2 is the Secondary Wan link and is connected to Switch 2.

 

We have detected that when Switch 1 is reloaded, we have intermitent connectivity lost from WAN networks. It's due to Router 1 LAN (connected to reloaded Catalyst 9500x), goes UP (line and protocol) but Catalyst 9500x is still booting and data plane is not working yet (HSRP and OSPF are not available via LAN interface in the Router).

 

We have seen 9500x boot process is:

 

- Interfaces Ethernet goes UP

- Switch detects is a Virtual Stack System and put the interfaces DOWN again.

- Switch putting down interfaces

- Switch putting the interfaces UP again

- Switch finish the boot and all is working again.

 

We have some ideas in order to solve the issue using routing mechanism (tracking, etc...) but we prefer to understand (and fix if possible) why 9500x is putting interfaces UP before data plane working.

 

Thanks and regards!

 

3 REPLIES 3
brselzer
Cisco Employee

Hello,

 

What version are you running? Sounds similar to this issue:

 

https://bst.cloudapps.cisco.com/bugsearch/bug/CSCvj71993

 

Hope that helps!

-Bradley Selzer
CCIE# 60833

Hello brselzer,

we are running 16.8.1 so it's a possibility!



We will upgrade the Stack to another Version in order to check if this issue is solved.

Thanks and regards.

Alfonso


Hello again,

We have upgraded to 16.9.2 but the issue remains in the Virtual Stack :(



Router interface connected to reloaded switch show "connected" but interface in the Switch show "not connected"



We have opened a case in the Cisco TAC in order to get a fix.



Thanks!