cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1792
Views
0
Helpful
6
Replies

Nexus 7000 10Gig card not seeing transceiver module?

syannetwork
Level 1
Level 1

I'm unable to get the N7K-M108X2-12L 10 Gbps Ethernet XL Module within our Nexus 7009 chassis to recognise the individual X2-10GB-SR transceiver modules. I have the same issue on another 7009 chassis.

If I perform a 'show interface'. I get the following output saying SFP not inserted.

Ethernet3/5 is down (SFP not inserted)

Dedicated Interface

Belongs to Po51

Hardware: 10000 Ethernet, address: 7081.0599.d458 (bia 7081.0599.d458)

I also get the same result if I issue the following command.  Are their any additional features I need to enable? or would this be a license issue?

Have already tried different X2-10GB-SR modules, reloading the card, re seating the card.  I have the same problem on a 2nd Nexus system :-(

sh int trans
Ethernet3/1
    transceiver is not present

Ethernet3/2
    transceiver is not present

Ethernet3/3
    transceiver is not present

Ethernet3/4
    transceiver is not present

Ethernet3/5
    transceiver is not present

Ethernet3/6
    transceiver is not present

Ethernet3/7
    transceiver is not present

Ethernet3/8
    transceiver is not present

6 Replies 6

nkarpysh
Cisco Employee
Cisco Employee

Hello,

What is your NX-OS?

I mean if that support it as per table below:

http://www.cisco.com/en/US/partner/docs/interfaces_modules/transceiver_modules/compatibility/matrix/OL_6974.html#wp62311

Nik

HTH,
Niko

Thanks Nik,

system:    version 5.2(1)

According to Cisco compatibility matrix should be supported.  Anything after 5.0 should be ok.

Can be HW related. All should be supported I guess. Please open TAC case to consider RMA posibility. I understand two different switches showing it but who knows.

NIk

HTH,
Niko

hi

i'm having the same issue , have you managed to solve the problem?

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Yes it was resolved, Transceiver was not seated correctly. It looks like it was, but required a firmer push to completely seat it correctly.

ohh thanks , but i tried to fix it with a good push , but it did not work . i will try again tomorrow

thanks for you swift reply ...

ali

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Review Cisco Networking products for a $25 gift card