cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
308
Views
5
Helpful
16
Replies
Highlighted

PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

I have cisco 3750X switch and from past few days I have been observing the below mentioned error.

 

Feb  9 17:10:11: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding
Feb  9 17:15:29: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding
Feb  9 17:20:47: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding
Feb  9 17:26:04: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding
Feb  9 17:31:22: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding
Feb  9 17:36:39: %PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS: FRU Power Supply is not responding

 

The intensity of this error is really high as it can be observed the difference between time intervals is really low. Can anyone provide a solution to this?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Enthusiast

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

16 REPLIES 16
Rising star

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

you has a power failure, i recommend that you swap power supplies
Jaderson Pessoa
*** Rate All Helpful Responses ***

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

@Jaderson PessoaI have tried replacing power supplies as well as power sources. Moreover, when I searched on google I found out that this error is common in stacks but not for stand-alone switches and I don't have a stack, my switch is stand-alone.

 

Thanks for your support though.

Rising star

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

Could you provide output ? show version
Jaderson Pessoa
*** Rate All Helpful Responses ***

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

@Jaderson PessoaI cannot find anything related to power in show version. Can you tell specifically what are you asking from show version? May be I am unable to comprehend.

VIP Advocate

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

Can you post  your stack power config ,  Also can you paste in the following:

sh envi all

sh stack-power

 

CSCud01798  - may be some bug if you are running 15.0(2) SE

 

 

BB
*** Rate All Helpful Responses ***

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

@balaji.bandiI checked those stats as well and couldn't find any anomaly up to my understanding. But for your reference, please find the stats below:

 

SWITCH#show env all
FAN 1 is OK
FAN 2 is OK
FAN PS-1 is OK
FAN PS-2 is NOT INITIALIZED
SYSTEM TEMPERATURE is OK
System Temperature Value: 23 Degree Celsius
System Temperature State: GREEN
Yellow Threshold : 46 Degree Celsius
Red Threshold    : 60 Degree Celsius
SW  PID                 Serial#     Status           Sys Pwr  PoE Pwr  Watts
---  ------------------  ----------  ---------------  -------  -------  -----
1A  C3KX-PWR-350WAC     LIT18110MZZ OK              Good     Good     350/0
1B  UNKNOWN             unknown     No Input Power  Bad      N/A      0/0

SW  Status          RPS Name          RPS Serial#  RPS Port#
--  -------------   ----------------  -----------  ---------
1   Not Present     <>

 

SWITCH#show stack-power
Power Stack           Stack   Stack    Total   Rsvd    Alloc   Unused  Num  Num
Name                  Mode    Topolgy  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  SW   PS
--------------------  ------  -------  ------  ------  ------  ------  ---  ---
Powerstack-1          SP-PS   Stndaln  350     160     190     0       1    1

 

SWITCH#show stack-power det
Power Stack           Stack   Stack    Total   Rsvd    Alloc   Unused  Num  Num
Name                  Mode    Topolgy  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  SW   PS
--------------------  ------  -------  ------  ------  ------  ------  ---  ---
Powerstack-1          SP-PS   Stndaln  350     160     190     0       1    1

Power stack name: Powerstack-1
    Stack mode: Power sharing
    Stack topology: Standalone
    Switch 1:
        Power budget: 190
        Power allocated: 190
        Low port priority value: 22
        High port priority value: 13
        Switch priority value: 4
        Port 1 status: Not connected
        Port 2 status: Not connected
        Neighbor on port 1: 0000.0000.0000
        Neighbor on port 2: 0000.0000.0000

 

SWITCH#show stack-power bud
Power Stack           Stack   Stack    Total   Rsvd    Alloc   Unused  Num  Num
Name                  Mode    Topolgy  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  SW   PS
--------------------  ------  -------  ------  ------  ------  ------  ---  ---
Powerstack-1          SP-PS   Stndaln  350     160     190     0       1    1

    Power Stack           PS-A   PS-B   Power     Alloc     Avail   Consumd Pwr
SW  Name                  (W)    (W)    Budgt(W)  Power(W)  Pwr(W)  Sys/PoE(W)
--  --------------------  -----  -----  --------  --------  ------  -----------
1   Powerstack-1          350    0      190       190       0       82   /0
--  --------------------  -----  -----  --------  --------  ------  -----------
Totals:                                           190       0       82   /0

 

SWITCH#show stack-power load
Power Stack           Stack   Stack    Total   Rsvd    Alloc   Unused  Num  Num
Name                  Mode    Topolgy  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  Pwr(W)  SW   PS
--------------------  ------  -------  ------  ------  ------  ------  ---  ---
Powerstack-1          SP-PS   Stndaln  350     160     190     0       1    1

    Power Stack           Priority  Consumd  Consumd  Consumd  Alloc  Alloc
SW  Name                  Sw-Hi-Lo  Sw(W)    Hi(W)    Lo(W)    Hi(W)  Lo(W)
--  --------------------  --------  -------  -------  -------  -----  -----
1   Powerstack-1           4-13-22  82       0        0        0      0
--  --------------------  --------  -------  -------  -------  -----  -----
Totals:                             82       0        0        0      0

Enthusiast

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

Hi,

it seems like HW issue in Fan power.you can swap FAN modules and check whether is it getting OK or, open TAC with support.cisco.com and request for RMA

regards,

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

@balaji.bandiI am not using 15.0(2) SE but 15.0(2) SE2. Can you confirm if that bug is common in this version too? Also what version will you refer to?

 

@Kasun BandaraI have pasted the logs, for your reference, I am pasting the logs again.

 

SWITCH#show env all
FAN 1 is OK
FAN 2 is OK
FAN PS-1 is OK
FAN PS-2 is NOT INITIALIZED
SYSTEM TEMPERATURE is OK
System Temperature Value: 23 Degree Celsius
System Temperature State: GREEN
Yellow Threshold : 46 Degree Celsius
Red Threshold    : 60 Degree Celsius
SW  PID                 Serial#     Status           Sys Pwr  PoE Pwr  Watts
---  ------------------  ----------  ---------------  -------  -------  -----
1A  C3KX-PWR-350WAC     LIT18110MZZ OK              Good     Good     350/0
1B  UNKNOWN             unknown     No Input Power  Bad      N/A      0/0

SW  Status          RPS Name          RPS Serial#  RPS Port#
--  -------------   ----------------  -----------  ---------
1   Not Present     <>

 

FAN PS-2 is NOT INITIALIZED because I have not initialized it. Other then that, fan modules seem ok to me. I need to confirm if you suspect there could still be any issue in fan modules? Is there any way I can find that out?

Enthusiast

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

According to the BUG, its not affecting to your installed OS. but for better steps, try upgrading OS to new OS.

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

@Kasun Bandara  Currently I am using the following version.

 

Cisco IOS Software, C3750E Software (C3750E-UNIVERSALK9-M), Version 15.0(2)SE2, RELEASE SOFTWARE (fc1)

 

Can you please refer a newer version or OS as stated by you, which according to you is probably free of these bugs? I would really appreciate if you can refer a best suited version too.

 

Best Regards.

Enthusiast

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

can you share show version?

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

SWITCH#show version
Cisco IOS Software, C3750E Software (C3750E-UNIVERSALK9-M), Version 15.0(2)SE2, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 1986-2013 by Cisco Systems, Inc.
Compiled Tue 05-Feb-13 11:45 by prod_rel_team

ROM: Bootstrap program is C3750E boot loader
BOOTLDR: C3750E Boot Loader (C3750X-HBOOT-M) Version 12.2(58r)SE, RELEASE SOFTWARE (fc1)

SWITCH uptime is 3 weeks, 1 day, 18 hours, 32 minutes
System returned to ROM by power-on
System restarted at 02:23:25 PKT Fri Jan 18 2019
System image file is "flash:/c3750e-universalk9-mz.150-2.SE2/c3750e-universalk9-mz.150-2.SE2.bin"


This product contains cryptographic features and is subject to United
States and local country laws governing import, export, transfer and
use. Delivery of Cisco cryptographic products does not imply
third-party authority to import, export, distribute or use encryption.
Importers, exporters, distributors and users are responsible for
compliance with U.S. and local country laws. By using this product you
agree to comply with applicable laws and regulations. If you are unable
to comply with U.S. and local laws, return this product immediately.

A summary of U.S. laws governing Cisco cryptographic products may be found at:
http://www.cisco.com/wwl/export/crypto/tool/stqrg.html

If you require further assistance please contact us by sending email to
export@cisco.com.

License Level: ipbase
License Type: Permanent
Next reload license Level: ipbase

cisco WS-C3750X-24 (PowerPC405) processor (revision A0) with 262144K bytes of memory.
Processor board ID FDO1810R2CR
Last reset from power-on
5 Virtual Ethernet interfaces
1 FastEthernet interface
28 Gigabit Ethernet interfaces
2 Ten Gigabit Ethernet interfaces
The password-recovery mechanism is enabled.



Switch Ports Model              SW Version            SW Image
------ ----- -----              ----------            ----------
*    1 30    WS-C3750X-24       15.0(2)SE2            C3750E-UNIVERSALK9-M

 

@Kasun BandaraPlease find above

VIP Advocate

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

---  ------------------  ----------  ---------------  -------  -------  -----
1A  C3KX-PWR-350WAC     LIT18110MZZ OK              Good     Good     350/0
1B  UNKNOWN             unknown     No Input Power  Bad      N/A      0/0

 

Please confirm you have 1 PSU  right ?

 

i have requested to confirm what is wrong, can you post show running

BB
*** Rate All Helpful Responses ***

Re: PLATFORM_ENV-1-FRU_PS_ACCESS

Yes I am using only 1 PSU, that is why I mentioned earlier that apparently I cannot find anything problematic in the logs.

 

As far as show running is concerned, with due apologies, I am not authorized by my employer to share those details but can you specify what you need from show running? I may be able to cooperate up to some extent regarding that.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
ask the Expert- Cisco's Branch Routing Portfolio