cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
101
Views
0
Helpful
0
Replies
Highlighted
Beginner

PPPoE on Vlan 1

Hi folks,

 

I wonder if the vlan 1 interface can be configured with PPPoE.
By looking at the PPPoE session I see it's stuck into PADI-sent (PADISNT) phase

 

 

GW877W#show pppoe session
1 client session

Uniq ID PPPoE RemMAC Port Source VA State
SID LocMAC VA-st
N/A 0 0000.0000.0000 Vl1 Di0 N/A PADISNT
0000.0000.0000

 

and it is what I see (debug pppoe packets)

*Mar 30 04:35:33.169: pppoe_send_padi:
         FF FF FF FF FF FF 00 1A E2 18 99 87 88 63 11 09
         00 00 00 0C 01 01 00 00 01 03 00 04 85 34 1A 48 ...

I do see the packet on VLAN1 but on FastEthernet 2 (switchport mode access vlan 1) the counter seems to increment for other packets present on the cable so I cannot tell if indeed the PADI goes out the Fa2 interface.

 

 

Am I missing anything from the configuration here below?

 

 

GW877W#sh run int di0
Building configuration...

Current configuration : 258 bytes
!
interface Dialer0
ip address negotiated
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer-group 1
ppp chap hostname ******
ppp chap password 0 ******
ppp direction callout
ppp pap sent-username ****** password 0 ******
ppp multilink
end

GW877W#sh run int vlan 1
Building configuration...

Current configuration : 85 bytes
!
interface Vlan1
no ip address
pppoe enable
GW877W(config-if)#pppoe-client dial-pool-number 1
%The preferred method for configuring a pppoe-client is on an ethernet sub-interface

end

GW877W#sh run int fa2
Building configuration...

Current configuration : 65 bytes
!
interface FastEthernet2
description CONNECTION TO PLANET
end

GW877W#sh vl
GW877W#sh vlan-
GW877W#sh vlan-switch

VLAN Name Status Ports
---- -------------------------------- --------- -------------------------------
1 default active Fa2
20 WAN_ACCESS_1 active Fa0
30 WAN_ACCESS_2 active Fa1
100 LAN active Fa3
1002 fddi-default act/unsup
1003 token-ring-default act/unsup
1004 fddinet-default act/unsup
1005 trnet-default act/unsup

VLAN Type SAID MTU Parent RingNo BridgeNo Stp BrdgMode Trans1 Trans2
---- ----- ---------- ----- ------ ------ -------- ---- -------- ------ ------
1 enet 100001 1500 - - - - - 1002 1003
20 enet 100020 1500 - - - - - 0 0
30 enet 100030 1500 - - - - - 0 0
100 enet 100100 1500 - - - - - 0 0
1002 fddi 101002 1500 - - - - - 1 1003
1003 tr 101003 1500 1005 0 - - srb 1 1002
1004 fdnet 101004 1500 - - 1 ibm - 0 0
1005 trnet 101005 1500 - - 1 ibm - 0 0
GW877W#show run | sec vpdn
vpdn enable
vpdn-group EDPNET_THROUGH_PLANET
request-dialin
protocol pppoe
GW877W#

 

Does anyone see any errors in the config above?

 

Or how should it be done?

 

Thanks in advance,

 

Alex

 

 

Everyone's tags (1)
CreatePlease to create content
Content for Community-Ad