cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
530
Views
10
Helpful
5
Replies
Highlighted
Beginner

SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hi,

 

I´m trying connect the  SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L, but the follow msg appears:

 

1.JPG

 

2.JPG

 

As the https://tmgmatrix.cisco.com/home, say that is compatible:

3.JPG

 

 

Do you know what reason of this behavior?

 

Tks

Everyone's tags (1)
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted
VIP Collaborator

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hello,

 

I have many switches of same model that yours and i have the many SPF 10GB-SR working normally.

 

Cisco IOS Software, C2960X Software (C2960X-UNIVERSALK9-M), Version 15.2(2)E6, RELEASE SOFTWARE (fc1)

 

01#show interfaces tenGigabitEthernet 1/0/1
TenGigabitEthernet1/0/1 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is Ten Gigabit Ethernet, address is 08cc.a769.e833 (bia 08cc.a769.e833)
Description: "Port-channel 1"
MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive not set
Full-duplex, 10Gb/s, link type is auto, media type is SFP-10GBase-SR

Jaderson Pessoa
*** Rate All Helpful Responses ***

View solution in original post

Highlighted
VIP Advisor

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hi @crusier2015 ,

 

I have reviewed some forums about your problem and found these commands to help a similar problem:

7DDA911F-1D5B-4CEA-BB58-787F57C1681A.jpeg

 

I leave the full discussion too.

 

https://community.spiceworks.com/topic/475549-cisco-2960x-sfp-10g-sr-not-working

 

Remember to mark the correct answers as solved, since that helps other users with similar doubts

 

Regards

 

 

 

View solution in original post

5 REPLIES 5
Highlighted
VIP Collaborator

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hello,

 

I have many switches of same model that yours and i have the many SPF 10GB-SR working normally.

 

Cisco IOS Software, C2960X Software (C2960X-UNIVERSALK9-M), Version 15.2(2)E6, RELEASE SOFTWARE (fc1)

 

01#show interfaces tenGigabitEthernet 1/0/1
TenGigabitEthernet1/0/1 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is Ten Gigabit Ethernet, address is 08cc.a769.e833 (bia 08cc.a769.e833)
Description: "Port-channel 1"
MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive not set
Full-duplex, 10Gb/s, link type is auto, media type is SFP-10GBase-SR

Jaderson Pessoa
*** Rate All Helpful Responses ***

View solution in original post

Highlighted
Beginner

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Tks for your info.

 

This is strange, apparently there is no a bug reported:

 

4.JPG

 

These are the SFP :

 

5.jpg

Highlighted
VIP Collaborator

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Try install the same IOS the i have, because for me its working normally.
Jaderson Pessoa
*** Rate All Helpful Responses ***
Highlighted
VIP Advisor

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hi @crusier2015 ,

 

I have reviewed some forums about your problem and found these commands to help a similar problem:

7DDA911F-1D5B-4CEA-BB58-787F57C1681A.jpeg

 

I leave the full discussion too.

 

https://community.spiceworks.com/topic/475549-cisco-2960x-sfp-10g-sr-not-working

 

Remember to mark the correct answers as solved, since that helps other users with similar doubts

 

Regards

 

 

 

View solution in original post

Highlighted
Beginner

Re: SFP-10G-SR-S on WS-C2960X-48LPD-L

Hi friends,

 

Sorry for delay, the problem was a cable, after change all worked. Sorry.

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad