cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
3487
Views
10
Helpful
9
Replies
cephasahiaku
Beginner

SFP PORT on ISR4451 NOT COMING UP WHEN CONNECTED TO A 3850

I have connected an sfp module to a 4451. From the 4451 to a 3850 switch. Everything  

Looks fine on the 3850 when I connect a loop. But a loop on the isr4451 does not come up. I don't know what's wrong. 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

According to the data sheet (attached) you need to run at least XE 3.10.

 

Also, the module is DOM compatible. Try to turn this feature off globally and check if that makes a difference:

 

4451X(config)#transceiver type all

4451X(config-xcvr-type)#no monitoring

4451X(config-xcvr-type)#end

 

https://www.cisco.com/c/en/us/products/routers/4000-series-integrated-services-routers-isr/relevant-interfaces-and-modules.html

 

 

View solution in original post

9 REPLIES 9
Georg Pauwen
VIP Master

Hello,

 

which SFP module, and what is it connected to on the 4451 ?

paul driver
VIP Expert

Hello

Is this a Fibre or Copper connection - do you have the correct SFP for the switch?
If its a fibre connection have you swapped the RX/TX ends of the cable and tested?

res

Paul


Please rate and mark as an accepted solution if you have found any of the information provided useful.
This then could assist others on these forums to find a valuable answer and broadens the community’s global network.

Kind Regards
Paul

I am using a GLC-LH-SMD

Hello,

 

on the 4451 port interface configurtaion, try:

 

media-type sfp

no negotiation auto

I did that already and it still did not fire up. still wondering what could the problem be

According to the data sheet (attached) you need to run at least XE 3.10.

 

Also, the module is DOM compatible. Try to turn this feature off globally and check if that makes a difference:

 

4451X(config)#transceiver type all

4451X(config-xcvr-type)#no monitoring

4451X(config-xcvr-type)#end

 

https://www.cisco.com/c/en/us/products/routers/4000-series-integrated-services-routers-isr/relevant-interfaces-and-modules.html

 

 

I am using a fiber connection. I have swapped the cable. I have also used the two ends of the same cable to loop to acertain the cable is on on the switch. and it fired up. I have moved the same SFP on the Router and did the loop. and it fired up. it meant to me the SFPs are working and the cables are working. the SFP module is a GLC-LH-SMD. I also changed to a GLC-SX-MM and lastly to GLC-SX-MM-RGD

Leo Laohoo
VIP Community Legend

What is the IOS version on the router and the switch?

This sounds like CSCvf96466.

 

isr4400-mono-universalk9.03.13.04.S.154-3.S4-ext.SPA.pkg