cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
332
Views
10
Helpful
5
Replies
Highlighted
Beginner

WS-C3650-48PD 16.9.5 POE Faulty Status

Hey all experts,

I have 1 3650 switch here connected with 2 Crestron devices at port gi1/0/3 and gi1/0/41 with standard POE 15.4w.

But the switch is showing errors like below:

 

3650#show power inline

Module Available Used Remaining
(Watts) (Watts) (Watts)
------ --------- -------- ---------
1 780.0 6.5 773.5
Interface Admin Oper Power Device Class Max
(Watts)
--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----
Gi1/0/1 auto on 6.5 Ieee PD 2 30.0
Gi1/0/2 auto off 0.0 n/a n/a 30.0
Gi1/0/3 auto faulty 0.0 n/a n/a 30.0

 

Jan 27 12:30:03.669 MET: %ILPOWER-3-CONTROLLER_PORT_ERR: Controller port error, Interface Gi1/0/41: High number of events received on the port, please monitor the connected device
Jan 27 12:30:04.571 MET: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/15: PD removed
Jan 27 12:30:04.681 MET: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/15: PD removed
Jan 27 12:30:04.682 MET: %ILPOWER-3-CONTROLLER_PORT_ERR: Controller port error, Interface Gi1/0/15: High number of events received on the port, please monitor the connected device
Jan 27 12:30:05.582 MET: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/8: PD removed
Jan 27 12:30:05.691 MET: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/3: PD removed
Jan 27 12:30:05.692 MET: %ILPOWER-3-CONTROLLER_PORT_ERR: Controller port error, Interface Gi1/0/3: High number of events received on the port, please monitor the connected device
Jan 27 12:30:06.702 MET: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/8: PD removed
Jan 27 12:30:06.703 MET: %ILPOWER-3-CONTROLLER_PORT_ERR: Controller port error, Interface Gi1/0/8: High number of events received on the port, please monitor the connected device

 

Have tried to shut/noshut, power inline never and static at high priority to 15.4w. The port POE operation status will always be put into faulty stage.

Any clue how to solve it? Will talk to cabling vendor try to direct connect switch and Crestron devices, bypass the long cables for test purpose.

5 REPLIES 5
Highlighted
VIP Expert

Is this working one failing or never worked ? is the same issue with other ports also ? is any other device working as expected ?

 

what is the end device power requirement, 15.4 or more ?

 

can you also post show version from the device please.

 

 



BB


*** Rate All Helpful Responses ***

Highlighted
VIP Expert

Hello,

 

run a cable diagnostics test on the interfaces and post the output:

 

test cable-diagnostics tdr int gig 1/0/3
test cable-diagnostics tdr int gig 1/0/8
test cable-diagnostics tdr int gig 1/0/15
test cable-diagnostics tdr int gig 1/0/41

 

show cable-diagnostics tdr int gig 1/0/3
show cable-diagnostics tdr int gig 1/0/8
show cable-diagnostics tdr int gig 1/0/15
show cable-diagnostics tdr int gig 1/0/41

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

Post the complete output to the following commands: 

sh version
sh lldp interface <PORT>
sh interface <PORT> CONTROLL
Highlighted
Beginner

Cisco TAC suggest to do an RMA to solve this problem...so I guess it is a hardware issue in the end...thank you all for the help anyway!

Highlighted
Hall of Fame Community Legend


@丢包了亲 wrote:

Cisco TAC suggest to do an RMA to solve this problem...so I guess it is a hardware issue in the end...thank you all for the help anyway!


Ask them about MOSFET.

Content for Community-Ad