cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
1282
Views
0
Helpful
16
Replies
Highlighted
Beginner

Check if TMS phonebook is reachable from codec

Hi all,

I'm starting a new telepresence setup. I have problems with the phonebooks. Seems that codec are not even trying to search the TMS phonebook.

How can I check if the codec is configured to query the TMS phonebook?

In "Advanced Configuration -> Phonebook Server 1" ID is set to default, Type to TMS and URL to http://<TMS IP>/tms/public/external/phonebook/phonebookservice.asmx

When the users press the phonebook key in the remote, nothing us shown, only My Contacts.

Thanks

Regards

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Thanks for the update - the issue is usally a proxy or firewall - Your endpoint(s) need to have direct access to port 80 on the TMS box from the subnet they're on.


Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

View solution in original post

16 REPLIES 16
Highlighted

Hello segrana -

Have you applied any phone books to the codecs within TMS?

If you haven't already applied phone books to the codec, you can do so either of the following ways:

  • In TMS, go to Phone Books > Manage Phone Books.
    1. Select the phone book you want to apply to the system, and select "Set On Systems".
    2. In the left column choose the codecs you want and click the right arrow > to select it.
    3. Click "Save" when done.
  • In TMS, go to Systems > Navigator.
    1. Select the codec you want to apply the phone book to, and select "Phone Book".
    2. In the left column choose the phone book you want and click the right arrow > to select it.
    3. Click "Save" when done.

If you have SSH access to the codec, you can view debug logs and see what's happening:

log output on
log ctx phonebook debug 9
Highlighted

Hi Patrick,

Yes, I had already applied the phonebook to the codecs. The Phonebook is called MDP and is the onlyone. Is the default one that I renamed it.

phonebook.PNG

The log is only showing this:

32834.88 TMS I: provision(): http request url/http:///tms/public/external/management/systemmanagementservice.asmx/785 bytes

32834.89 TMS !ER http(this=0x481f75a0): failed with (No error)

32834.89 TMS I: provision(): tms query FAILED, length 1293

Thanks

Regards

Highlighted

Can your codec reach the TMS server?  You can do a ping from the codec if you have root access.

Do you have your TMS set to use HTTPS or HTTP for system communication?

  • Administrative Tools > Network Settings > Secure-Only Device Communication
    • Off = HTTP / On = HTTPS
Highlighted

I can reach the TMS from the network where the codec resides, I don't know how to check form the codec cli.

Secure-Only Device Communication is Off.

xcommand Phonebook Search list is empty

OK
xcommand Phonebook Search
*r ResultSet ResultInfo TotalRows: 0
** end

Thanks!

Highlighted

Might be a silly question, but it might be worth checking - where it says in the URL string (http:///tms/public/external/phonebook/phonebookservice.asmx) are you actually putting in the IP address of your TMS Server?

You don't mention which codec you are using - if it's one of the newer ones, you can log on as root and issue the "curl http:///tms/public/external/phonebook/phonebookservice.asmx" command (again, with the actual IP address of your TMS server in place of - this will return you some HTML back that you should be able to see if it's getting to your TMS server, or hitting a proxy or firewall issue in the way somewhere.


Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
Highlighted

Hello Wayne,

Yes, is the actual IP address.

These are C40 and SX20.

How can I login as root?

Thanks!

Highlighted

You will need to "ssh" or "telnet" in to the codec (try downloading and using PuTTY if you haven't already got it) to get to the command line interface.

You can then log in as root.  (although you may need to enable it first by logging in as admin and issuing the "systemtools rootsettings on" command).

This will give you a command line prompt where you can issue the above curl command.


Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
Highlighted

Access denied:

http://www.w3.org/TR/x

                                                                              html1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

http://www.w3.org/1999/xhtml

">

401 - Unauthorized: Access is denied due to invalid credentials.

 

401 - Unauthorized: Access is denied due to invalid credentials.

 

You do not have permission to view this directory or page using the creden                                                                              tials that you supplied.

Should I have to disable Basic and Windows Authentication in the public virtual directory? Anonymous is already enabled.

Thanks!

Highlighted

Sounds similar to an issue one of the other forum users had a while ago.

There's some more troubleshooting information in this thread: https://supportforums.cisco.com/message/4124552

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
Highlighted

In my case, when browsing from a PC the site is displayed correctly.

I disabled both basic and windows authentication with no luck.

What if I configure user and pass in the provisioning tab in the codec? Will that help?

Thanks!

Highlighted

Ok, I found that on two endpoints it is working fine. Strange.

I will go ahead and purge the devices that are not working and add them to the database again after that.

Thanks!

Highlighted

It could be a firmware version difference between the ones that work and those that don't too... what versions are each of the codecs running?


Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
Highlighted

I've checked and firmware is the same on all of them TC5.1.3.292001.

I found that the problem is in a single subnet. From a server in that subnet, browsing to the phonebook url asks for user and password, so the problem is in some device in between.

Will check and keep posting.

Many thanks for all your help!

Highlighted

Thanks for the update - the issue is usally a proxy or firewall - Your endpoint(s) need to have direct access to port 80 on the TMS box from the subnet they're on.


Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

View solution in original post