cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
338
Views
0
Helpful
2
Replies
pedro.alexandre
Beginner

Back-To-Back T1 ( VWIC-2MFT-T1 )

Hello !  I'm trying to create a Back-To-Back T1 connection to simulate a PSTN in a Lab environment.  But I still had no success. 

I'm using two Cisco Routers ( CISCO2811 -  Version 15.1(4)M8, and CISCO2801  - Version 12.4(13r)T ) with a  VWIC-2MFT-T1 card each. 

Maybe someone here can help me.  Follow my config and some debugs bellow.

Router1:

!

network-clock-participate wic 3 
isdn switch-type primary-ni
!

controller T1 0/3/0
clock source internal
cablelength short 133
pri-group timeslots 1-2,24

!

interface Serial0/3/0:23
no ip address
encapsulation hdlc
no logging event link-status
isdn switch-type primary-ni
isdn protocol-emulate network
isdn incoming-voice voice
no cdp enable

!
voice-port 0/3/0:23
!

!
dial-peer voice 5000 pots
destination-pattern 50..
incoming called-number .
direct-inward-dial
port 0/3/0:23
forward-digits all
!


Router1#sh controller t1


T1 0/3/0 is up.
Applique type is Channelized T1
Cablelength is short 133
No alarms detected.
alarm-trigger is not set
Soaking time: 3, Clearance time: 10
AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear
Version info Firmware: 20090113, FPGA: 20, spm_count = 0
Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Internal.
CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.
Data in current interval (235 seconds elapsed):
2 Line Code Violations, 1143 Path Code Violations
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 107 Unavail Secs
Total Data (last 94 15 minute intervals):
1 Line Code Violations, 2526 Path Code Violations,
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 1 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 2 Severely Err Secs, 1650 Unavail Secs
T1 0/3/1 is down.
Applique type is Channelized T1
Cablelength is long gain36 0db
Transmitter is sending remote alarm.
Receiver has loss of signal.
alarm-trigger is not set
Soaking time: 3, Clearance time: 10
AIS State:Clear LOS State:Failure LOF State:Failure
Version info Firmware: 20090113, FPGA: 20, spm_count = 0
Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.
CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.
Data in current interval (237 seconds elapsed):
0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 237 Unavail Secs
Total Data (last 94 15 minute intervals):
0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 84600 Unavail Secs

Router1#sh isdn status
Load for five secs: 12%/7%; one minute: 12%; five minutes: 10%
Time source is NTP, 10:27:14.030 GMT Wed Mar 29 2017

Global ISDN Switchtype = primary-ni
ISDN Serial0/3/0:23 interface
******* Network side configuration *******
dsl 0, interface ISDN Switchtype = primary-ni
Layer 1 Status:
DEACTIVATED
Layer 2 Status:
TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = TEI_ASSIGNED
Layer 3 Status:
0 Active Layer 3 Call(s)
Active dsl 0 CCBs = 0
The Free Channel Mask: 0x00000000
Number of L2 Discards = 0, L2 Session ID = 150
Total Allocated ISDN CCBs = 0

Router1#debug isdn q921

084215: Mar 29 10:29:58.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
084216: Mar 29 10:29:58.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
084217: Mar 29 10:29:59.023 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084218: Mar 29 10:29:59.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Router1#
084219: Mar 29 10:30:00.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084220: Mar 29 10:30:00.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
084221: Mar 29 10:30:01.023 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
Router1#
084222: Mar 29 10:30:01.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
084223: Mar 29 10:30:02.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084224: Mar 29 10:30:02.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2
Router1#
084225: Mar 29 10:30:07.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
084226: Mar 29 10:30:07.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
084227: Mar 29 10:30:08.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084228: Mar 29 10:30:08.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Router1#
084229: Mar 29 10:30:09.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084230: Mar 29 10:30:09.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Router1#084231: Mar 29 10:30:10.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084232: Mar 29 10:30:10.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Router1#
084233: Mar 29 10:30:11.019 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
084234: Mar 29 10:30:11.511 GMT: ISDN Se0/3/0:23 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2  ................

Router2:

network-clock-participate wic 2
network-clock-select 1 T1 0/2/0

!
isdn switch-type primary-ni
!

!

controller T1 0/2/0
cablelength short 133
pri-group timeslots 1-2,24

!
interface Serial0/2/0:23
no ip address
encapsulation hdlc
no logging event link-status
isdn switch-type primary-ni
isdn protocol-emulate network
isdn incoming-voice voice
no cdp enable
!
voice-port 0/2/0:23

!
dial-peer voice 999 pots
destination-pattern 2000
incoming called-number .
direct-inward-dial
port 0/2/0:23
forward-digits all
!

Router2#sh controllers t1


T1 0/2/0 is up.
Applique type is Channelized T1
Cablelength is short 133
No alarms detected.
alarm-trigger is not set
Soaking time: 3, Clearance time: 10
AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear
Version info Firmware: 20090113, FPGA: 20, spm_count = 0
Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.
CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.
Data in current interval (89 seconds elapsed):
0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs
T1 0/2/1 is down.
Applique type is Channelized T1
Cablelength is long gain36 0db
Transmitter is sending remote alarm.
Receiver has loss of signal.
alarm-trigger is not set
Soaking time: 3, Clearance time: 10
AIS State:Clear LOS State:Failure LOF State:Failure
Version info Firmware: 20090113, FPGA: 20, spm_count = 0
Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.
CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.
Data in current interval (89 seconds elapsed):
0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations
0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins
0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 89 Unavail Secs

Router2#sh isdn status


Global ISDN Switchtype = primary-ni
ISDN Serial0/2/0:23 interface
******* Network side configuration *******
dsl 0, interface ISDN Switchtype = primary-ni
Layer 1 Status:
ACTIVE
Layer 2 Status:
TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = TEI_ASSIGNED
Layer 3 Status:
0 Active Layer 3 Call(s)
Active dsl 0 CCBs = 0
The Free Channel Mask: 0x80000003
Number of L2 Discards = 0, L2 Session ID = 179
Total Allocated ISDN CCBs = 0

Router2#debug isdn q921

*Mar 29 14:16:45.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:45.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
*Mar 29 14:16:45.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:46.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:46.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:47.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:47.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:48.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:48.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:49.998: ISDN Se0/2/0:23 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2
*Mar 29 14:16:54.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:54.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
*Mar 29 14:16:54.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:55.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:55.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:56.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:56.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:57.630: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net RX <- BAD FRAME(0x02017F)
*Mar 29 14:16:57.998: ISDN Se0/2/0:23 Q921: Net TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
*Mar 29 14:16:58.998: ISDN Se0/2/0:23 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2   ...........

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I've never did it before. Am I missing some important thing ?  

If you have some useful information, let me know  =)   Thank you !  

- Pedro Alexandre

2 REPLIES 2
Jaime Valencia
Hall of Fame Cisco Employee

You usually want to try with a loopback cable to make sure the port is working properly.

HTH

java

if this helps, please rate

I already found the problem.  I put the isdn protocol-emulate network command in the second router too. When I remove it, it worked perfectly.  Thank you anyways !

Create
Recognize Your Peers
Content for Community-Ad