cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
556
Views
0
Helpful
7
Replies
Beginner

Jabber for iPhone - Corporate Directory Problem

Hi,

We have CUCM 10.5 and we use jabber clients for iphone (Phone services only).

Jabber registers and calls are successful. Our problem is that, when we try to search contact in corporate directory it doesn't work.

We have integrated CUCM to AD using LDAP. 

We tried to configure LDAP parameters in "Product Specific Configuration Layout" but still no success... (see attachment) 

any ideas?

7 REPLIES 7
Highlighted
Cisco Employee

the setting which you have

the setting which you have mentioned don't take effect.

please configure a jabber-config xml file in which you will have a directory server defined and upload this file on your tftp server. for example , make a jabber-config.xml file as below :

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<config version="1.0">

 <Client>

 <jabber-plugin-config>
<browser-plugin>
</browser-plugin>
</jabber-plugin-config>

<Directory>

  <DirectoryServerType>EDI</DirectoryServerType>
  <ConnectionType>1</ConnectionType>
  <PrimaryServerName>x.x.x.x</PrimaryServerName>
  <ServerPort1>specify port number</ServerPort1>
  <ConnectionUsername>please define connection musername</ConnectionUsername>
  <ConnectionPassword>pleas define password</ConnectionPassword>
  <UseSecureConnection>0</UseSecureConnection>
  <SearchBase1>please define search base</SearchBase1>
  </Directory>

</config>

refer the below doc for your reference as well.

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/voice_ip_comm/jabber/10_6/CJAB_BK_C56DE1AB_00_cisco-jabber-106-deployment-and-installation-guide/CJAB_BK_C56DE1AB_00_cisco-jabber-106-deployment-and-installation-guide_chapter_01111.html

i hope this will resolve your issue.

Highlighted
Beginner

Thanks for reply

Thanks for reply

I've tried xml configuration. Jabber client from iphone gets jabber-config.xml, I saw in AD that the username and password from jabber-config.xml tried to login and it was successful, but anyway it doesn't work...

here is xml config:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<config version="1.0">

<Client>
</Client>

<jabber-plugin-config>
<browser-plugin>
</browser-plugin>
</jabber-plugin-config>

<Directory>

<DirectoryServerType>EDI</DirectoryServerType>
<ConnectionType>1</ConnectionType>
<PrimaryServerName>AD-IP</PrimaryServerName>
<ServerPort1>389</ServerPort1>
<ConnectionUsername>Voip-admin@AD</ConnectionUsername>
<ConnectionPassword>password</ConnectionPassword>
<UseSecureConnection>0</UseSecureConnection>
<SearchBase1>OU=search,DC=base,DC=com</SearchBase1>
</Directory>
</config>

Highlighted
Cisco Employee

a small correction. in my

a small correction. in my last email , i mentioned directory type as EDI. It is wrong.

EDI is for windows client

BDI is for non-windows clients.

so in that case , your jabber-config xml file should be as below :

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<config version="1.0">

<Client>
</Client>

<jabber-plugin-config>
<browser-plugin>
</browser-plugin>
</jabber-plugin-config>

 <Directory>

  <DirectoryServerType>BDI</DirectoryServerType>
  <BDILDAPServerType>AD</BDILDAPServerType>
  <BDIPrimaryServerName>X.X.X.X</BDIPrimaryServerName>
  <BDIServerPort1>389</BDIServerPort1>
  <BDIConnectionUsername>Voip-admin@AD</BDIConnectionUsername>
  <BDIConnectionPassword>Password</BDIConnectionPassword>
  <BDISearchBase1>OU=search,DC=base,DC=com</BDISearchBase1>
</Directory>
</config>

Highlighted
Beginner

I've change the config as you

I've change the config as you wrote but still no success...

I looked up packet capture on cucm and saw that jabber client gets jabber-config.xml, but when I try to search in corporate directory it didn't even try to connect to ldap (I saw connection log in ASA)

anything else?

Thanks one more time

Highlighted
Cisco Employee

if jabber is able to download

if jabber is able to download the config xml file then there is something missing in config file. it may be a credentials issue or jabber is unable to reach the ldap server

Highlighted
Beginner

Jabber client doesn't even

Jabber client doesn't even try to connect to AD for corporate directory - I was watching live monitoring on ASA

Highlighted
Cisco Employee

<?xml version="1.0" encoding=

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<config version="1.0">

 <Client>

 </Client>

 <Directory>

  <DirectoryServerType>BDI</DirectoryServerType>
  <BDILDAPServerType>AD</BDILDAPServerType>
  <BDIPrimaryServerName>X.X.X.X</BDIPrimaryServerName>
  <BDIServerPort1>389</BDIServerPort1>
  <BDIConnectionUsername>Voip-admin@AD</BDIConnectionUsername>
  <BDIConnectionPassword>Password</BDIConnectionPassword>
  <BDISearchBase1>OU=search,DC=base,DC=com</BDISearchBase1>
</Directory>
</config>

use the above config and below link to check if there is any syntax issue in file.

http://www.xmlvalidation.com/

also make sure you naming file as jabber-config.xml file.

I tried the same in my lab for iphone and it worked

CreatePlease to create content